Ljubav prema Zvezdi ne mari za kilometre

Dušan Repija
Ljubav prema Zvezdi ne mari za kilometre

Banjaluka - Ljubav ne zna za granice i daljinu. A kada se spoje ljubav i fudbal, onda nemoguće postaje ostvarivo. Tako je utakmica Lige šampiona između Crvene zvezde i Liverpula spojila kumove koji žive na dva kraja svijeta.

Loren Radovančević je iz Sidneja prevalio toliki put da bi zajedno sa svojom kumom Draganom Đurđevićem iz Banjaluke gledao voljenu Zvezdu. Zajedno su u društvu sinova bodrili “crveno-bijele” do istorijske pobjede. Njihovi nasljednici dugo će prepričavati majstorije Milana Pavkova, a oni su na ovaj način učvrstili ne samo ljubav prema klubu nego i dugogodišnje prijateljstvo.

- Prešli smo skoro 20.000 kilometara u jednom smjeru. Ništa nam nije teško zbog Zvezde. Na kraju smo nagrađeni pobjedom i nema srećnijih od nas. Iako je ovaj put možda djelovao nemoguće nekome sa strane, bio sam siguran da dolazimo kada je kum potvrdio da ima karte. Ni optimizam u vezi sa utakmicom nije nas napuštao. Došli smo u Beograd poslije pet godina kada smo takođe bodrili Zvezdu. Pratimo sve utakmice i idemo dalje - rekao je Radovančević.

Njegov kum učinio je sve kako bi obezbijedio ulaznice.  Učinio je sve kako bi došao do vrijednog komadića papira i iznenadio prijatelja koji u Australiji živi nepunih 30 godina. Ljubav prema Zvezdi prenijeli su na nasljednike i imali su sreću da se raduju velikom trijumfu.

- Potajno smo se nadali, ali nismo očekivali, jer je Liverpul jedan od najboljih i najbogatijih klubova. Međutim, niko nije mogao da nam uskrati nadu. Znamo da su se čuda i ranije dešavala na “Marakani”, a na sreću svih navijača tako je bilo i sad. Izgleda da se nebo ponovo otvorilo. Drago mi je što je kum nagrađen sjajnom atmosferom i pobjedom. Siguran sam da mu je to najbolja satisfakcija za dolazak, iako ne bismo očajavali ni da je ishod bio drugačiji. Ovako je utisak samo još jači - rekao je Đurđević.

Ninković božanstvo

Zvezda ima mnogo navijača u Sidneju. Brojni srpski iseljenici biće uz izabranike Vladana Milojevića i u narednim susretima, a dio zasluga za to ima i bivši fudbaler Zvezde Miloš Ninković koji godinama briljira u dresu Sidneja.

- Nine je dobio status božanstva u zemlji kengura. Australijanci vole fudbal iako im nije nacionalni sport. Posebno cijene majstore koji jednim potezom rješavaju utakmice, a Ninković je od te sorte - rekao je Radovančević.

Smijali se i Žigiću

Bivši fudbaler Borca, a sada član Partizana Aleksandar Subić dijelio je jednu sezonu svlačionicu sa Zvezdinim junakom Milanom Pavkovom, za kojeg ima samo riječi hvale kada su u pitanju njegove ljudski i igrački kvaliteti.

- Bio je bespotrebno potcijenjen, smijali su se i Nikoli Žigiću ili Piteru Krauču. To su takvi tipovi igrača, na prvi pogled ne izgledaju fudbalski zbog visine, ali su vrlo nezgodni i opasni. On je u Radničkom prošle sezone postigao 23 gola, što ne urade ni napadači “vječitih”. Koristi skoro svaku šansu. Drago mi je zbog njega iako ne navijam za Zvezdu. Vrlo je marljiv i strpljiv pa je dočekao svojih pet minuta - rekao je Subić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana