Liga Evrope: Partizan se ne boji Totenhema

Agencije
Liga Evrope: Partizan se ne boji Totenhema

Beograd - Fudbaleri Partizana utakmicom protiv Totenhema, koja se igra večeras od 19 časova na stadionu u Humskoj, započinju takmičenje u grupi C Lige Evrope.

Svoje šesto učešće u grupnoj fazi manje atraktivnog evropskog takmičenja "crno-bijeli" će započeti protiv najjačeg rivala u grupi. Partizan želi da ostvari dobar rezultat, a trener ekipe Marko Nikolić kazao je da je njegova ekipa djelimično ispunila cilj, ali ne žele da se time zadovolje.

- Čeka nas najteži protivnik u grupi. Imaju jako kvalitetan vezni red, kvalitetan napad, atipičnu mirnoću za Engleze. Opasni su u ofanzivnom skoku i imaju dobar posed lopte. Ulaskom u Ligu Evrope mi smo delimično ispunili svoj cilj, ali ne želimo da budemo puki učesnici. Imam poverenje u igrače i njihovu sportsku drskost, mentalnu čvrstinu, talenat i mladost i to mi daje pravo da očekujem pozitivan rezultat - poručio je Nikolić.

Engleski timovi često su znali da mečeve Lige Evrope igraju sa rezervnim ekipama, tako da Nikolić nije siguran koga može očekivati u sastavu Totenhema.

- Teško je pogoditi tim koji će izaći na teren pošto je prva utakmica. Znaćemo više kada vidimo ko je doputovao u Beograd - istakao je Nikolić i dodao da ne očekuje probleme između Nikole Ninkovića i Denija Rouza koji su ranije imali incident u meču mladih selekcija Srbije i Engleske.

U Totenhemu igra omladinski reprezentativac Srbije Miloš Veljković, koji očekuje težak meč.

- Partizan je veliki klub u Srbiji, imaju sjajne navijače, često su šampioni. Posebno je jak kod kuće. Igrali su Ligu šampiona i pokazali kvalitet. Biće ovo težak izazov - rekao je Veljković.

Nikolić ima problema sa napadačima jer je Petar Škuletić dobio dva meča suspenzije zbog crvenog kartona na meču sa Neftčijem. Moguće je da zbog toga Nikolić na teren izvede formaciju sa samo jednim špicem Dankom Lazovićem. "Crno-bijeli" bi u odbrani trebalo da budu jači zbog povratka lijevog beka Vladimira Volkova. (Agencije)

Parovi

Parovi prvog kola: Karabag - Sent Etjen (18), Apolon - Cirih, Bešiktaš - Asteras, Klub Briž - Torino, Dinamo Z. - Astra, Dnjepar - Inter, Kopenhagen - HJK, Borusija M. - Viljareal, Panatinaikos - Dinamo Mo., Partizan - Totenhem, PSV - Eštoril, Salcburg - Seltik, Everton - Volfsburg, Fjorentina - Gengan, Legija - Lokeren, Lil - Krasnodar, Metalist H. - Trabzonspor, Napoli - Sparta P., PAOK - Dinamo Mi., Rio Ave - Dinamo K., Sevilja - Fejnord, Standard - Rijeka, Steaua - Alborg, Jang Bojs - Slovan (21.05).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana