Legendarni Dušan Savić za Glas Srpske: Vujadina ne savetujem već 20 godina

Dušan Repija
Legendarni Dušan Savić za Glas Srpske: Vujadina ne savetujem već 20 godina

Beograd - Stariji navijači Crvene zvezde još pamte majstorsku akciju i gol Dušana Savića na "Hajberiju" kojim je Crvena zvezda prošla u četvrtfinale Kupa UEFA, a svi oni, ali i ovi mlađi žive u nadi da se istorija može ponoviti već sutra kada "tobdžije" dolaze na stadion "Rajko Mitić".

Legendarni centarfor prisjetio se juče sa bivšim saigračima velikog uspjeha generacije koja je 1979. godine došla do finala, ali je pehar pripao Borusiji iz Menhengladbaha. Rukovodstvo Crvene zvezde organizovalo je prijem za jednu od najboljih generacija kluba, a Savić, Vladimir Petrović Pižon, Miloš Šestić, Cvjetin Blagojević i drugi prošli su kroz špalir koji su napravili sadašnje uzdanice "crveno-bijelih". Uz prigodan koktel, poklone i sjećanja, neizostavan dio razgovora bio je sutrašnji meč.

- Bilo je lepo i uzbudljivo videti mlade kolege koje vas poštuju, ali i imaju ambiciju da vas nadmaše, pa da i njihova imena neki budući naraštaji spominju za četiri, pet decenija. Video sam odlučnost i veliku želju na njihovim licima, verujem da nemaju respekta prema velikom rivalu i da ga mogu iznenaditi. Arsenal je favorit u grupi i celoj Ligi Evrope, što je dodatni razlog za pružanje i više od svojih mogućnosti - rekao je Savić za "Glas Srpske".

Čini se da Crvena zvezda napokon ima generaciju fudbalera koja može da napravi iskorak, a samim plasmanom u grupnu fazu izdigla se iz prosjeka.

- Rezultati im daju za pravo da budu optimisti. Igraju zaista dobro, ali treba biti svestan jačine protivnika. Jedini savet koji imam da im dam je da protiv Arsenala igraju za svoju dušu i daju sve od sebe, a ako to bude dovoljno, super. Mečvi protiv Kelna i BATE-a su šansa za evropsko proleće - rekao je Savić.

Njegov nasljednik Vujadin ima priliku da ponovi scenario poslije 39 godina.

- Nisam mu davao nikakve savete, sve što sam imamo rekao sam mu pre 20 godina. On je odrastao čovek, sam gazi kroz život i karijeru, a ja sam tu da ga podržim. Bilo bi lepo kada bi se ponovio scenario, ali uopšte nije bitno ko će postići gol. Ni ja bez fenomenalnih saigrača ne bih ostao upamćen punih 39 godina - rekao je fudbaler kojem je "Sjever" nebrojeno puta skandirao ime i prezime.

Trener Vladan Milojević odlično je posložio "crveno-bijele" ove sezone.

- Ne bih mnogo da komentarišem da neko ne shvati pogrešno. Zvezda je skoro isti tim kao prošle sezone, ali mislim da su baš Vujadin i Filip Stojković doneli to nešto što je nedostajalo. Oni su Zvezdina deca, srce im je na "Marakani", što je jako važna karika. Vidim da se svi druže i zadirkuju, nema sujete i ličnih interesa, a kada je tako onda rezultati ne mogu da izostanu - zaključio je Savić.

Venger i Primorac

Dušan Savić je veliki prijatelj sa Arsenom Vengerom i njegovim dugogodišnjim prvim saradnikom Borom Primorcem.

- Čuli smo se nekoliko puta ovih dana, ali nismo pričali o utakmici. Drago mi je da ćemo se videti u Beogradu, a svim srcem se nadam da će ih rastužiti naši fudbaleri - rekao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana