Легендарни Душан Савић за Глас Српске: Вујадина не саветујем већ 20 година

Душан Репија
Легендарни Душан Савић за Глас Српске: Вујадина не саветујем већ 20 година

Београд - Старији навијачи Црвене звезде још памте мајсторску акцију и гол Душана Савића на "Хајберију" којим је Црвена звезда прошла у четвртфинале Купа УЕФА, а сви они, али и ови млађи живе у нади да се историја може поновити већ сутра када "тобџије" долазе на стадион "Рајко Митић".

Легендарни центарфор присјетио се јуче са бившим саиграчима великог успјеха генерације која је 1979. године дошла до финала, али је пехар припао Борусији из Менхенгладбаха. Руководство Црвене звезде организовало је пријем за једну од најбољих генерација клуба, а Савић, Владимир Петровић Пижон, Милош Шестић, Цвјетин Благојевић и други прошли су кроз шпалир који су направили садашње узданице "црвено-бијелих". Уз пригодан коктел, поклоне и сјећања, неизоставан дио разговора био је сутрашњи меч.

- Било је лепо и узбудљиво видети младе колеге које вас поштују, али и имају амбицију да вас надмаше, па да и њихова имена неки будући нараштаји спомињу за четири, пет деценија. Видео сам одлучност и велику жељу на њиховим лицима, верујем да немају респекта према великом ривалу и да га могу изненадити. Арсенал је фаворит у групи и целој Лиги Европе, што је додатни разлог за пружање и више од својих могућности - рекао је Савић за "Глас Српске".

Чини се да Црвена звезда напокон има генерацију фудбалера која може да направи искорак, а самим пласманом у групну фазу издигла се из просјека.

- Резултати им дају за право да буду оптимисти. Играју заиста добро, али треба бити свестан јачине противника. Једини савет који имам да им дам је да против Арсенала играју за своју душу и дају све од себе, а ако то буде довољно, супер. Мечви против Келна и БАТЕ-а су шанса за европско пролеће - рекао је Савић.

Његов насљедник Вујадин има прилику да понови сценарио послије 39 година.

- Нисам му давао никакве савете, све што сам имамо рекао сам му пре 20 година. Он је одрастао човек, сам гази кроз живот и каријеру, а ја сам ту да га подржим. Било би лепо када би се поновио сценарио, али уопште није битно ко ће постићи гол. Ни ја без феноменалних саиграча не бих остао упамћен пуних 39 година - рекао је фудбалер којем је "Сјевер" небројено пута скандирао име и презиме.

Тренер Владан Милојевић одлично је посложио "црвено-бијеле" ове сезоне.

- Не бих много да коментаришем да неко не схвати погрешно. Звезда је скоро исти тим као прошле сезоне, али мислим да су баш Вујадин и Филип Стојковић донели то нешто што је недостајало. Они су Звездина деца, срце им је на "Маракани", што је јако важна карика. Видим да се сви друже и задиркују, нема сујете и личних интереса, а када је тако онда резултати не могу да изостану - закључио је Савић.

Венгер и Приморац

Душан Савић је велики пријатељ са Арсеном Венгером и његовим дугогодишњим првим сарадником Бором Приморцем.

- Чули смо се неколико пута ових дана, али нисмо причали о утакмици. Драго ми је да ћемо се видети у Београду, а свим срцем се надам да ће их растужити наши фудбалери - рекао је Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана