Kvins uvertira za Vimbldon

Agencije
Kvins uvertira za Vimbldon

Monte Karlo - Poslije poraza u četvrtfinalu Rolan Garosa najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da će razmisliti hoće li igrati turnire na travi, ali je sada otklonio sve dileme. Trostruki osvajač Vimbldona vratiće se u Englesku i definitivno učestvovati na turniru u Kvinsu, koji će biti održan od 18. do 24. juna i tradicionalno predstavlja pripremu za najprestižniji grend slem. Organizatori su potvrdili da je Đoković dobio specijalnu pozivnicu i da joj se odazvao.

- Radujem se učešću na turniru u Kvinsu. Nakon uzbudljivih turnira u Rimu i Parizu, okrećem se novim izazovima. Trava je retka i posebna podloga, tako da sam srećan što ću imati mogućnost da se takmičim na ovom vrlo jakom turniru, koji će mi ujedno biti i odlična priprema za Vimbldon - rekao je Novak.

On je dodao da će sa njim u Londonu biti trener Marjan Vajda i Gephard Fil Grič.

- To je ono što me dodatno raduje. Za sada smo se samo dogovorili o naredna dva turnira, pa ćemo videti kasnije o planovima - rekao je Đoković.

Srbin je pružio nekoliko dobrih partija u Parizu, ali nije imao rješenje za razigranog Marka Čekinata, tako da je poslije tog poraza više u afektu rekao da će razmisliti hoće li igrati na samom Vimbldonu, dok ostale turnire nije ni spomenuo. Kada je uspješno napadao Vimbldon, nije imao običaj da igra turnire na travi koji su prethodili trećem grend slemu, ali je prošle sezone igrao u Istbornu i stigao do titule. Očekuje se da u Kvinsu nastupe Grigor Dimitrov i Marin Čilić, dok je učešće četvorostrukog šampiona Endija Mareja pod znakom pitanja, a male su šanse da učestvuje Rafael Nadal, iako je ranije bio prijavljen.

Najbolji rezultat

Najbolji rezultat u singl konkurenciji na Kvinsu Đoković je ostvario prije deset godina kada je došao do finala u kojem je poražen od Rafaela Nadala, a 2010. godine je u paru sa Džonatanom Erlihom osvojio svoju jedinu titulu u dublu, dok je u singlu zapeo u osmini finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana