Krstić stigao među orlove

Agencije
Krstić stigao među orlove

Kopaonik - Kapiten košarkaša Srbije Nenad Krstić pridružio se ostatku ekipe na Kopaoniku i odmah počeo sa treningom.

Njemu je selektor Aleksandar Đorđević, kao najiskusnijem, dao produženi odmor, a očekuje se još dolazak tandema iz Golden Stejta Nemanje Nedovića i Ognjena Kuzmića koji treba da stignu početkom sljedeće sedmice kada se završi ljetnja NBA liga.

Đorđević je rekao da je izuzetno zadovoljan odnosom igrača prema radu, njihovim entuzijazmom i pristupom treningu tokom dosadašnjeg dijela priprema na Kopaoniku. On je napomenuo da će mu skraćivanje spiska biti noćna mora.

- Kao trener, sa igračima želim da izgradim odnos prema radu. Naravno, dolaze sve jači i veći zahtevi. Polako se kompletiramo i uskoro nam se pridružuju Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić - izjavio je Đorđević.

Njegovi izabranici se pripremaju na Kopaoniku za učešće na prvenstvu svijeta u Španiji, a Đorđević je naveo da se rekonvalescenti Vladimir Micov, Vladimir Lučić i Nemanja Dangubić postepeno uključuju u rad.

- Micov je pre pet dana počeo postepeno da se uvodi u rad, pre toga je bio u Raškoj na analizi krvi. Od toga je zavisio plan koji smo napravili, a prema kome je predviđeno da on od 20. jula počne sa treninzima. Još nekih pet dana i ući će u pun program treninga. Lučić radi po specijalnom programu, ima i dalje problem sa leđima. Naša dužnost je da igraču, koji je kandidat za reprezentaciju, pružimo adekvatan tretman i sve što mu je potrebno da bismo rešili taj problem. Ne samo za ovo leto, već za njegovu budućnost - kazao je Đorđević.

On je dodao da igrači imaju svoj način druženja, stalno su zajedno kada imaju slobodno i prave lijepu atmosferu.

- Ta atmosfera uvek se prenosi na rad, odatle sve kreće. Svi insistiramo na tome da napravimo iskren odnos koji se zasniva na profesionalnosti u odnosu na rad i zahteve koje ćemo da stavimo na teren. Daj Bože da dođe i rezultat uz tu igru - zaključio je Đorđević.

Prvenstvo

Najbolji srpski košarkaši na Kopaoniku ostaju do 26. jula. Na prvenstvu svijeta, od 30. avgusta do 14. septembra, Srbija će igrati u grupi "A" sa domaćinom Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana