Крстајић води орлове у Русију

Агенције
Крстајић води орлове у Русију

Београд - Младен Крстајић добио је повјерење Стручног одбора Фудбалског савеза Србије (ФСС) и предводиће А репрезентацију у наредном периоду и на Свјетском првенству у Русији.

Њему је у петак укинут префикс вршилац дужности и промовисан је у селектора "орлова", деветог по реду. За њега је то велика част, али и обавеза пошто се од ове екипе очекују добри резултати. Има добру подлогу, јер је дуго био члан стручног штаба и добро познаје све играче, као и систем рада. Остварио је одличан однос са репрезентативцима који му вјерују и боре се за њега, што су често истицали док је био вршилац дужности. То ће му сигурно доста помоћи да спреми екипу прије учешћа на првом великом такмичењу након осам година. До тада ће имати и неколико пријатељских утакмица. Спортски директор репрезентације Горан Буњевчевић вјерује да је он идеално рјешење за селектора, а само је потврдио оно о чему се спекулисало претходних неколико дана.

- Крстајић је добио наше поверење да у наредном периоду, закључно са Светским првенством у Русији, са места селектора предводи сениорски тим Србије. О детаљима договора са Крстајићем разговараћемо више по завршетку празника када ће бити организована и његова промоција, негде у другој половини јануара. У сваком случају, избор Стручног одбора је дефинитивно Младен Крстајић - изјавио је Буњевчевић који је уједно и потпредсједник Стручног одбора ФСС.

Иначе, Крстајић је девет година био члан репрезентације и за то вријеме одиграо је 50 мечева, уз два постигнута гола. Био је члан екипе која је играла на Мундијалу у Њемачкој 2006. године. Та селекција није успјела да прође групу са Аргентином, Холандијом и Обалом Слоноваче, а видјећемо да ли ће бити боље среће у Русији гдје ће у првој фази турнира ривали Србије бити Бразил, Швајцарска и Костарика.

Први тренерски посао

Младен Крстајић дуго је био репрезентативац, а касније и члан стручног штаба А селекције Србије. Током квалификација за Мундијал у Русији био је помоћник Славољуба Муслина, а касније га је наслиједио када је овај добио отказ. На новембарској турнеји по Азији први пут је самостално предводио "орлове" који су побиједили Кину са 2:0 и играли без побједника против Јужне Кореје, 1:1. Он до сада није био тренер нити једног тима, а тренутно обавља дужност предсједника Радника из Бијељине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана