Krstajić pozvao Milenkovića, Nastasića, Rodića, Radonjića, Jovića

B92
Krstajić pozvao Milenkovića, Nastasića, Rodića, Radonjića, Jovića

Selektor Srbije Mladen Krstajić odredio je 27 fudbalera koji konkurišu za nastup na Svetskom prvenstvu u Rusiji slijedećeg mjeseca.

Krstajić je između ostalih pozvao povređenog štopera Šalkea Matiju Nastasića, trojicu debitanata Nikolu Milenkovića, Milana Rodića i Luku Jovića, tu su dvojica izgrača Crvene zvezde i jedan iz Partizana.

"Ja odgovoram za ovaj spisak, mislim da je ekipa već napravila veliki uspeh, a naravno da ćemo pokušati da prezentujemo Srbiju na najbolji mogući način. Nije bilo lične sujete i konfliktnih situacija", rekao je Krstajić.

Krstajić je prvobitni spisak od 35 fudbalera koji je poslao nedavno FIFA skratio na 27, među kojima su četvorica golmana, a računa na:

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan/Srbija), Predrag Rajković (Makabi TA/Izrael), Aleksandar Jovanović (Orhus/Danska), Marko Dmitrović (Eibar/Španija);

Odbrana: Aleksandar Kolarov (Roma/Italija), Antonio Rukavina (Viljareal/Španija), Milan Rodić (Zvezda/Srbija), Branislav Ivanović (Zenit/Rusija), Uroš Spajić (Krasnodar/Rusija), Miloš Veljković (Verder/Nemačka), Duško Tošić (Gvangdžu/Kina), Matija Nastasić (Šalke/Nemačka), Nikola Milenković (Fiorentina/Italija);

Vezni red: Nemanja Matić (M. Junajted/Engleska), Luka Milivojević (K. Palas/Engleska), Marko Grujić (Liverpul/Engleska, pozajmica Kardif), Nemanja Maksimović (Valensija/Španija), Dušan Tadić (Stautempton/Engleska), Andrija Živković (Benfika/Portugal), Mijat Gaćinović (Ajntraht/Nemačka), Filip Kostić (Hamburg/Nemačka), Nemanja Radonjić (Zvezda/Srbija), Sergej Milinković-Savić (Lacio/Italija), Adem Ljajić (Torino/Italija);

Napadači: Aleksandar Mitrović (Njukasl/Engleska, pozajmica Fulam), Aleksandar Prijović (PAOK/Grčka), Luka Jović (Benfika/Portugal, pozajmica Ajntraht).

Dosta se spekulisalo o statusu Matije Nastasića s obzirom da je povređen i da je neizvestan za Mundijal, ali je dobio poziv.

"On je bitan šraf u našem timu. Stvari dobro idu, 26. ima pregled, videćemo tada da li će ići ili ne", rekao je selektor.

Krstajić je pozvao mladog defanzivca Fiorentine Nikolu Milenkovića kojem je dao prednost u odnosu na iskusnog Dušana Basku na poziciji desnog beka, dok Sergeja Milinković-Savića vidi kao glavnu podršku najisturenijem igraču na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana