Krstajić: Nikoga nisam precrtao

Glas Srpske
Krstajić: Nikoga nisam precrtao

Stara Pazova - U prvom obraćanju javnosti od povratka reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Rusiji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić objasnio je zašto neki od nosilaca igre sa Mundijala nisu pozvani za prva dva meča Lige nacija, koje će “orlovi” igrati u petak u u Litvaniji, a potom u ponedjeljak protiv selekcije Rumunije na stadionu Partizana.

Kao što je poznato sa spiska su izostavljeni: Vladimir Stojković, Luka Milivojević, Branislav Ivanović i Duško Tošić.

- Sama Liga nacija je novo takmičenje u kalendaru UEFA i pre Svetskog prvenstva smo imali ideju da po završetku Mundijala napravimo širu grupu igrača koji će igrati ove utakmice i da isprobamo mlađe igrače koji su zaslužili da nose dres reprezentacije i da pokažu kvalitet. Tu mislim na zlatne “orliće” koji su osvojili SP na Novom Zelandu. Isto tako igrači koji nisu trenutno pozvani ne znači da su precrtani i da su skinuti sa spiska za sva vremena. To je odluka nas iz stručnog štaba da pozvanim igračima pružimo šansu da dokažu kvalitet - rekao je Krstajić.

Naglasio je da je spisak napravio 10. ili 15. avgusta, a saopštio ga je tek 21. avgusta.

- Ako neko ima nešto protiv mene i stručnog štaba, onda kao džentlmeni izađete posle SP i kažete. Nisam sujetan, jednostavno ovaj spisak je bio poznat i dve nedelje ranije i bez obzira na sve što se desilo 21. i koja izjava je izašla - ništa nije promenjeno. Pozvani su igrači koji sa stručnim štabom mislimo da treba da se nađu na spisku. Stojimo iza toga i odgovaramo za postupke - nastavio je Krstajić.

Kapiten Aleksandar Kolarov govorio je o atmosferi u reprezentaciji za vrijeme Mundijala u Rusiji.

- Na Mundijalu je bio sastanak posle utakmice sa Švajcarskom, ja sam ga održao pred trening. Niko nije povisio ton i pričali smo otvoreno o utakmici koja je bila i koja je pred nama, protiv Brazila. Pošto ima igrača koji su u kontaktu sa novinarima neke stvari su iscurile, ali 22 igrača mogu da potvrde da je sastanak završen tako što smo se zagrlili nasred svlačionice. To je koliko sam ja video. Ostale stvari i to da li je neko pravio puč - koliko sam ja video - situacija je bila super - rekao je Kolarov.

Krstajić se osvrnuo još jednom na predstojeće utakmice.

- Ima nekoliko novih igrača koji su u mladoj reprezentaciji zaslužili ovaj poziv. Očekujem da budemo agresivniji, kompaktni... To su stvari koje su sasvim normalne, da su ovo pripreme za EP kroz ovu Ligu nacija, suština je da napravimo da igramo brži fudbal, da budemo direktni, da igramo na strani. Favoriti smo i treba to da pokažemo - dodao je Krstajić.

Kovačević

Nedavno imenovani sportski direktor reprezentacije Darko Kovačević je govorio o tome da li je učestvovao u pravljenju spiska reprezentativaca.

- Osećam veliku odgovornost čim sam prihvatio poziv, osećam veliku obavezu prema zemlji i svom narodu. Da li sam učestvovao u pravljenju spiska, sigurno da je odgovornost na selektoru da napravi spisak i da u razgovoru sa mnom to prokomentarišemo. Treba da radimo kao tim i da svako nosi svoju odgovornost. Imamo izvanrednu saradnju, očekujem veliki uspeh i selektoru želim sreću - rekao je Kovačević.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana