Крстајић: Никога нисам прецртао

Глас Српске
Крстајић: Никога нисам прецртао

Стара Пазова - У првом обраћању јавности од повратка репрезентације са Свјетског првенства у Русији селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић објаснио је зашто неки од носилаца игре са Мундијала нису позвани за прва два меча Лиге нација, које ће “орлови” играти у петак у у Литванији, а потом у понедјељак против селекције Румуније на стадиону Партизана.

Као што је познато са списка су изостављени: Владимир Стојковић, Лука Миливојевић, Бранислав Ивановић и Душко Тошић.

- Сама Лига нација је ново такмичење у календару УЕФА и пре Светског првенства смо имали идеју да по завршетку Мундијала направимо ширу групу играча који ће играти ове утакмице и да испробамо млађе играче који су заслужили да носе дрес репрезентације и да покажу квалитет. Ту мислим на златне “орлиће” који су освојили СП на Новом Зеланду. Исто тако играчи који нису тренутно позвани не значи да су прецртани и да су скинути са списка за сва времена. То је одлука нас из стручног штаба да позваним играчима пружимо шансу да докажу квалитет - рекао је Крстајић.

Нагласио је да је списак направио 10. или 15. августа, а саопштио га је тек 21. августа.

- Ако неко има нешто против мене и стручног штаба, онда као џентлмени изађете после СП и кажете. Нисам сујетан, једноставно овај списак је био познат и две недеље раније и без обзира на све што се десило 21. и која изјава је изашла - ништа није промењено. Позвани су играчи који са стручним штабом мислимо да треба да се нађу на списку. Стојимо иза тога и одговарамо за поступке - наставио је Крстајић.

Капитен Александар Коларов говорио је о атмосфери у репрезентацији за вријеме Мундијала у Русији.

- На Мундијалу је био састанак после утакмице са Швајцарском, ја сам га одржао пред тренинг. Нико није повисио тон и причали смо отворено о утакмици која је била и која је пред нама, против Бразила. Пошто има играча који су у контакту са новинарима неке ствари су исцуриле, али 22 играча могу да потврде да је састанак завршен тако што смо се загрлили насред свлачионице. То је колико сам ја видео. Остале ствари и то да ли је неко правио пуч - колико сам ја видео - ситуација је била супер - рекао је Коларов.

Крстајић се осврнуо још једном на предстојеће утакмице.

- Има неколико нових играча који су у младој репрезентацији заслужили овај позив. Очекујем да будемо агресивнији, компактни... То су ствари које су сасвим нормалне, да су ово припреме за ЕП кроз ову Лигу нација, суштина је да направимо да играмо бржи фудбал, да будемо директни, да играмо на страни. Фаворити смо и треба то да покажемо - додао је Крстајић.

Ковачевић

Недавно именовани спортски директор репрезентације Дарко Ковачевић је говорио о томе да ли је учествовао у прављењу списка репрезентативаца.

- Осећам велику одговорност чим сам прихватио позив, осећам велику обавезу према земљи и свом народу. Да ли сам учествовао у прављењу списка, сигурно да је одговорност на селектору да направи списак и да у разговору са мном то прокоментаришемо. Треба да радимо као тим и да свако носи своју одговорност. Имамо изванредну сарадњу, очекујем велики успех и селектору желим срећу - рекао је Ковачевић.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана