Краљево у делиријуму

Агенције
Краљево у делиријуму

Тениска грозница тресе Краљево, гдје се данас из грла више од 3.000 људи орило "Ноле, Ноле!"

И то на тренингу репрезентације Србије уочи меча првог кола Свјетске групе Дејвис купа против Хрватске.

Дошли су да виде Новака Ђоковића, првог тенисера свијета, али и његове саиграче Виктора Троицког, Ненада Зимоњића и Филипа Крајиновића. Ноле је, у договору с тимом, позвао навијаче на тренинг, иако то није уобичајено, јер је веома мало улазница пуштено у слободну продају за дуел, који ће бити игран од 6. до 8. марта. Ред аплауза, па овација - Новак је отпоздрављао, али и показивао да поздраве и Троицког, што су одмах учинили.

"Не можемо да уђемо док Хрватска не заврши тренинг, да им не сметамо. Али, није то проблем. Чекаћемо колико буде потребно само да уживо видимо Новака. Новца за улазнице нисмо ни имали, а карте су одмах распродате на благајнама, па хвала Ђоковићу што нам је ово омогућио. Једном у животу се гледа свјетски број један", рекли су Краљевчани за "Вечерње новости".

Дворана је за пет минута испуњена до посљедњег мјеста, а више од 2.000 људи је остало испред.

"Знамо да је ово само тренинг, али нама је Ђоковић много више од обичног спортисте и драго нам је што смо у прилици да га гледамо. Навијамо као да играју на поене. Надамо се да им не сметамо превише", причала је Зорана Марковић, која је дошла са кћерком Наталијом.

Каква је атмосфера била у дворани, говори и податак да су се хрватски тенисери вратили да виде шта се дешава. Кажу да овако нешто нису доживјели.

Прије тренинга Ђоковић је посјетио вртић у селу Сирча, код Краљева, једну од пет "Школица живота" које је Фондација "Новак Ђоковић" отворила у Србији.

"Школице живота постоје како би се ширила свест и значај предшколског програма. Испод 50 одсто деце у Србији стартости од три и пет година не похађа предшколски програм и циљ Фондације да он заживи у Србији", рекао је Ђоковић, а пренио Тањуг.

Он је књигама и играчкама обрадовао малишане, који су му поклонили захвалницу. Фондација је у школице уложила 28 милиона динара (око 324.000 КМ), а Ноле је истакао да ће помоћи свим сиромашним општинама у Србији да формирају предшколске програме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана