Košarkaški turnir Super 4 u argentinskoj Kordobi: Tango uoči sambe

Agencije
Košarkaški turnir Super 4 u argentinskoj Kordobi: Tango uoči sambe

Kordoba - Posljednje provjere pred početak takmičenja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru košarkaška reprezentacija Srbije imaće na turniru Super 4 u argentinskoj Kordobi.

"Orlovi" su stigli u zemlju tanga i odradili trening, a selektora je u dvorani dočekao nekadašnji reprezentativac Argentine Fabrisio Oberto protiv koga je "Sale nacionale" vodio bitke u španskoj ACB ligi početkom ovog milenijuma kada je bio član Real Madrida, a Oberto nosio dres Tau Keramike. Prvi protivnik "orlova" večeras od 23 časa biće ekipa Francuske koju su već pobijedili dva puta ove godine pred početak kvalifikacionih turnira za OI. Zanimljivo je da ovo neće biti njihov posljednji susret ove godine pošto su žrijebani u istu grupu na Igrama i snage će odmjeriti 10. avgusta u trećem kolu.

Drugi protivnik vicešampiona svijeta na turniru biće selekcija domaćina u subotu dok će svojevrsna generalna proba biti susret sa Hrvatskom u nedjelju. Argentinci su pobijedili Litvaniju rezultatom 86:85, poenima Fakunda Kampaca u posljednjoj sekundi kontrolnog meča i imaju velike ambicije na ovom turniru. Veliki rivalitet ove dvije ekipe datira još od 2002. godine kada je tadašnja SR Jugoslavija pobijedila u finalu Svjetskog prvenstva u Indijanapolisu, a "gaučosi" imali velike primjedbe na suđenje. Osveta za taj poraz stigla je na Igrama u Atini 2004. godine kada su srpski košarkaši posljednji put nastupili na najvećem sportskom takmičenju.

Hladnije nego u Rusiji

Reprezentaciju Srbije umjesto lijepog vremena, kakvom su se pojedinci nadali, dočekala ih je zima. I ne čudi, jer je ovo godišnje doba uveliko traje južno od ekvatora, a poseban komentar imao je centar Vladimir Štimac.

- Argentina, lepa sunčana zemlja. Sine ovde hladnije nego u Rusiji - napisao je Štimac na svom "Tviter" profilu, ali je ubrzo potom sklonio post.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana