Кошаркашки турнир Супер 4 у аргентинској Кордоби: Танго уочи самбе

Агенције
Кошаркашки турнир Супер 4 у аргентинској Кордоби: Танго уочи самбе

Кордоба - Посљедње провјере пред почетак такмичења на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру кошаркашка репрезентација Србије имаће на турниру Супер 4 у аргентинској Кордоби.

"Орлови" су стигли у земљу танга и одрадили тренинг, а селектора је у дворани дочекао некадашњи репрезентативац Аргентине Фабрисио Оберто против кога је "Сале национале" водио битке у шпанској АЦБ лиги почетком овог миленијума када је био члан Реал Мадрида, а Оберто носио дрес Тау Керамике. Први противник "орлова" вечерас од 23 часа биће екипа Француске коју су већ побиједили два пута ове године пред почетак квалификационих турнира за ОИ. Занимљиво је да ово неће бити њихов посљедњи сусрет ове године пошто су жријебани у исту групу на Играма и снаге ће одмјерити 10. августа у трећем колу.

Други противник вицешампиона свијета на турниру биће селекција домаћина у суботу док ће својеврсна генерална проба бити сусрет са Хрватском у недјељу. Аргентинци су побиједили Литванију резултатом 86:85, поенима Факунда Кампаца у посљедњој секунди контролног меча и имају велике амбиције на овом турниру. Велики ривалитет ове двије екипе датира још од 2002. године када је тадашња СР Југославија побиједила у финалу Свјетског првенства у Индијанаполису, а "гаучоси" имали велике примједбе на суђење. Освета за тај пораз стигла је на Играма у Атини 2004. године када су српски кошаркаши посљедњи пут наступили на највећем спортском такмичењу.

Хладније него у Русији

Репрезентацију Србије умјесто лијепог времена, каквом су се појединци надали, дочекала их је зима. И не чуди, јер је ово годишње доба увелико траје јужно од екватора, а посебан коментар имао је центар Владимир Штимац.

- Аргентина, лепа сунчана земља. Сине овде хладније него у Русији - написао је Штимац на свом "Твитер" профилу, али је убрзо потом склонио пост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана