Košarkaši Partizana Đoko Šalić i Vanja Marinković za Glas Srpske: Govor kapitena sve pokrenuo

Ivan Dragičević
Košarkaši Partizana Đoko Šalić i Vanja Marinković za Glas Srpske: Govor kapitena sve pokrenuo

Niš - Najboljom utakmicom sezone Partizan je došao do trofeja Kupa Radivoja Koraća, prvog poslije šest godina, tako što je u niškom finalu savladao najvećeg rivala Crvenu zvezdu rezultatom 81:75.

Furioznim početkom utakmice i karakternim odbijanjem Zvezdinih napada, "crno-bijeli" su došli do "Žućkove levice". Ovo je prvi trenerski trofej za Nenada Čanka, koji je igrom slučaja i lani vodio ekipu na završnom turniru Kupa. Kada je bilo najpotrebnije vrhunsku partiju pružio je Najdžel Vilijams Gos koji je sa 23 poena i sedam asistencija zaslužio MVP priznanje. Svoju rolu imao je Sokočanin Đoko Šalić, dovoljno dobru za novi trofej sa Partizanom pošto je u prvom mandatu već osjetio radost osvajanja.

- Predobra noć u Nišu, osjećaj je fenomenalan. Dugo smo svi zajedno čekali na trofej i sada se lakše diše. Pogotovo što smo do sada imali lošu sezonu, ostaje žal za ABA ligom, jer smo se napunili samopouzdanjem i ko zna šta bi se desilo do kraja. Idemo da osvojimo prvenstvo, ali prvo nas očekuje slavlje - rekao je Šalić.

Kapiten Novica Veličković istinski je lider Partizana, vidljivo je to na parketu, a Šalić je za "Glas Srpske" potvrdio priče o motivacionom govoru iskusnog krilnog centra.

- Ne mogu tačno da se sjetim svega što je rekao, ali je to bio filmski govor. Napalio nas je i u kombinaciji sa motivom zbog finala i prethodno izgubljenih derbija proizašlo je furiozno otvaranje utakmice i pobjeda. Odigrali smo sjajno, odbrana je bila na vrhunskom nivou i taj pad što se desio uspjeli smo iskontrolisati. Atmosfera u "Čairu" bila je posebna, navijači su nas sve vrijeme nosili. Ljepše je igrati kada su u dvorani navijači oba kluba, napravi se bolja atmosfera. Gubili smo glupo neke utakmice tokom sezone kada smo imali veliku prednost, sada nam se vratilo za sve prethodno propušteno - rekao je Šalić.

Presrećan zbog velikog uspjeha bio je mladi šuter sa velikim stažom u Partizanu Vanja Marinković.

- Znamo u kakvom je stanju klub tako da je ovo baš veliki presek. Sve je u magli, ovo je u prvom planu. Mnogima je ovo prvi trofej, videli smo da možemo i idemo dalje. Novica ima veliki uticaj na nas, dugo je u ovome i njemu je Partizan život. Zna kako da nas napali i pravi je gazda na terenu. Zna da kritikuje, pohvali i povuče. Izuzetno je značajan za tim i mlade igrače - dodao je Marinković.

Upravo su Veličković i Gos cijele sezone najbolji igrači "crno-bijelih", pa su i u ovom finalu imali najveću minutažu, po 34 minuta. Što se tiče Crvene zvezde, bezidejnost u napadu usljed lošeg šuta za tri poena uticala je na konačan rezultat. Nije bilo raspoloženog pojedinca da povuče saigrače, zakazali su glavni strijelci Tejlor Ročesti i Džejms Feldin pa je Dušan Alimpijević izgubio prvi trofej u debitantskoj sezoni na klupi Zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana