Košarkaši Crvene zvezde poraženi u Berlinu

Agencije
Košarkaši Crvene zvezde poraženi u Berlinu

Berlin - Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Berlinu od ekipe domaće Albe sa 73:68 (22:9, 17:13, 20:27, 14:19), u utakmici 12. kola Top 16 faze Evrolige.

Izabranici Dejana Radonjića pretrpjeli su deveti poraz u E grupi, pa su ostali i bez teoretskih šansi za plasman u četvrtfinale, dok je Alba nakon šeste pobjede i dalje "u igri".

Poslije očajnog prvog poluvremena činilo se da će crveno-bijeli pretrpjeti debakl, jer su igrali veoma loše, sporo u odbrani i bez ikakve ideje u napadu.

Dodatni problem predstavljala je povreda plejmejkera Vilijamsa, koji je iskrenuo skočni zglob u prvoj četvrtini. Međutim, srpski tim je u nastavku znatno popravio utisak i opasno zaprijetio ekipi Saše Obradovića.

Uz odličnog Marjanovića, razigrao se Dženkins, Crvena zvezda je u posljednjoj deonici napravila seriju 9-0 i smanjila prednost domaćina na samo poen razlike, a potom i izjednačila rezultat (61:61).

Na pomolu je bilo iznenađenje, ali se ekipa Albe pravovremeno trgla i serijom 6-0 ponovo stekla pristojnu razliku, koju je sačuvala do kraja susreta i revanširala se Zvezdi za poraz u Beogradu.

Njemačku ekipu predvodili su Banić sa 18, Renfro sa 13 i Radošević sa 10 poena, dok su kod kostiju daleko najbolji bili Marjanović sa 27 i Dženkins sa 19 koševa.

U narednoj utakmici Top 16 faze Crvena zvezda gostuje 3. aprila ekipi Žalgirisa, dok Alba dan ranije gostuje direktnom konkurentu Panatinaikosu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana