Кошаркаши Црвене звезде поражени у Берлину

Агенције
Кошаркаши Црвене звезде поражени у Берлину

Берлин - Кошаркаши Црвене звезде изгубили су вечерас у Берлину од екипе домаће Албе са 73:68 (22:9, 17:13, 20:27, 14:19), у утакмици 12. кола Топ 16 фазе Евролиге.

Изабраници Дејана Радоњића претрпјели су девети пораз у Е групи, па су остали и без теоретских шанси за пласман у четвртфинале, док је Алба након шесте побједе и даље "у игри".

Послије очајног првог полувремена чинило се да ће црвено-бијели претрпјети дебакл, јер су играли веома лоше, споро у одбрани и без икакве идеје у нападу.

Додатни проблем представљала је повреда плејмејкера Вилијамса, који је искренуо скочни зглоб у првој четвртини. Међутим, српски тим је у наставку знатно поправио утисак и опасно запријетио екипи Саше Обрадовића.

Уз одличног Марјановића, разиграо се Џенкинс, Црвена звезда је у посљедњој деоници направила серију 9-0 и смањила предност домаћина на само поен разлике, а потом и изједначила резултат (61:61).

На помолу је било изненађење, али се екипа Албе правовремено тргла и серијом 6-0 поново стекла пристојну разлику, коју је сачувала до краја сусрета и реванширала се Звезди за пораз у Београду.

Њемачку екипу предводили су Банић са 18, Ренфро са 13 и Радошевић са 10 поена, док су код костију далеко најбољи били Марјановић са 27 и Џенкинс са 19 кошева.

У наредној утакмици Топ 16 фазе Црвена звезда гостује 3. априла екипи Жалгириса, док Алба дан раније гостује директном конкуренту Панатинаикосу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана