Кошаркаши БиХ славили у Братислави за прво мјесто у групи

klix.ba
Кошаркаши БиХ славили у Братислави за прво мјесто у групи

Братислава - Кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине побиједила је у Братислави у оквиру 5. кола претквалификација за Свјетско првенство 2019. године у Кини селекцију Словачке резултатом 92:74.

Прво полувријеме било је изузетно ефикасно па су обје екипе заједно постигле чак 100 поена. Селекција БиХ посебно је била расположена у првој четвртини након које је имала осам поена предности. Најбољи на паркету био је Муса с тада погођених 12 поена.

У другој четвртини пробудили су се и остали кошаркаши, који нису дозволили Словачкој да се резултатски примакне. На одмор се тако отишло с резултатом 55:45 за бх. репрезентацију.

Поптуни распад Словачке догодио се у трећој четвртини у којој су успјели постићи само осам поена. Поново се разиграо Муса, поправио свој учинак на 27 поена и довео БиХ у предност од скоро 30 поена разлике.

Кошаркаши БиХ су тада дигли ручну што је искористила домаћа селекција и смањила предност. Коначан резултат је био 92:74 за бх. репрезентацију.

Најефикаснији у побједничкој екипи био је Муса с постигнутих 27 поена, а Врабац и Томић су постигли по 11 кошева. У пораженој селекцији најбољи је био Ранцик с 19 поена.

Бх. кошаркаши сада имају три побједе и два пораза у групи А претквалификација за Свјетско првенство, а у посљедњем колу, у одлучујућој утакмици, играју против Армерније у гостима. Словачка је остала на посљедњем мјесту с једном побједом и четири пораза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана