Kljajić poslao Partizan u Pirej, ovacije za Ilića

Srna
Kljajić poslao Partizan u Pirej, ovacije za Ilića

Fudbaleri Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gdje ih očekuje dvomeč sa grčkim velikanom Olimpijakosom.

Crno-bijeli su u revanšu druge runde remizirali bez golova protiv Budućnosti u Podgorici, a šampiona Crne Gore su eliminisali pobjedom od 2:0 u prvom susretu kod kuće.

Budućnost je bila znatno bolja nego prije sedam dana u Humskoj, Podgoričani su bili možda i bolji tim "Pod Goricom", ali su stativa i sjajni golman Kljajić spasili Partizan dramatične borbe.

"Najbolje od svega je što smo prošli u sledeće kolo. Ima mnogo stvari koje mi se ne sviđaju, nismo bili Partizan kakav želim. Ali to ćemo popraviti, najvažnije je da smo prošli dalje. Sada ćemo morati da igramo mnogo bolje ako želimo da prođemo, Olimpijakos je velika ekipa, jak protivnik", rekao je trener partizana Miroslav Đukić.

Partizan će u trećem kolu prvo dočekati Olimpijakos 25. jula u Humskoj, dok je revanš meč na Karaiskakisu u Pireju biće sedam dana kasnije, 1. avgusta.

UEFA je insistirala da na ovim utakmicama ne bude gostujućih navijača. Crno-bijeli su plasmanom u ovo kolo zaradili milion evra iz nagradnog fonda UEFA.

Partizan je odigrao dva potpuno različita poluvremena, u prvih 45 minuta crno-bijeli su delovali dosta loše, igrali su potpuno nepovezano, pa su bili u podređenoj situaciji.

Podgoričani su agresivnom igrom često pretili Beograđanima, prva konkretnija situacija bio je šut Mirkovića sa oko 25 metara, ali je Kljajić bio oprezan.

Crno-bijeli su sredinom poluvremena uspeli da "uspore" rivala, kontrolisali su ritam meča, ali desetak minuta prije poluvremena Vlaisavljević pogađa stativu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana