Кљајић послао Партизан у Пиреј, овације за Илића

Срна
Кљајић послао Партизан у Пиреј, овације за Илића

Фудбалери Партизана пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу шампиона, гдје их очекује двомеч са грчким великаном Олимпијакосом.

Црно-бијели су у реваншу друге рунде ремизирали без голова против Будућности у Подгорици, а шампиона Црне Горе су елиминисали побједом од 2:0 у првом сусрету код куће.

Будућност је била знатно боља него прије седам дана у Хумској, Подгоричани су били можда и бољи тим "Под Горицом", али су статива и сјајни голман Кљајић спасили Партизан драматичне борбе.

"Најбоље од свега је што смо прошли у следеће коло. Има много ствари које ми се не свиђају, нисмо били Партизан какав желим. Али то ћемо поправити, најважније је да смо прошли даље. Сада ћемо морати да играмо много боље ако желимо да прођемо, Олимпијакос је велика екипа, јак противник", рекао је тренер партизана Мирослав Ђукић.

Партизан ће у трећем колу прво дочекати Олимпијакос 25. јула у Хумској, док је реванш меч на Караискакису у Пиреју биће седам дана касније, 1. августа.

УЕФА је инсистирала да на овим утакмицама не буде гостујућих навијача. Црно-бијели су пласманом у ово коло зарадили милион евра из наградног фонда УЕФА.

Партизан је одиграо два потпуно различита полувремена, у првих 45 минута црно-бијели су деловали доста лоше, играли су потпуно неповезано, па су били у подређеној ситуацији.

Подгоричани су агресивном игром често претили Београђанима, прва конкретнија ситуација био је шут Мирковића са око 25 метара, али је Кљајић био опрезан.

Црно-бијели су средином полувремена успели да "успоре" ривала, контролисали су ритам меча, али десетак минута прије полувремена Влаисављевић погађа стативу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана