Katarina Krpež-Šlezak, rukometašica Srbije za “Glas Srpske”: San o polufinalu ne djeluje nerealno

Nikola Lučić
Katarina Krpež-Šlezak, rukometašica Srbije za “Glas Srpske”: San o polufinalu ne djeluje nerealno

Nant - Prvi protivnik rukometašica Srbije u drugoj fazi takmičenja na Evropskom prvenstvu u Francuskoj u subotu biće Rusija, nakon što su izabranice Ljubomira Obradovića u posljednjoj utakmici prve runde pružile jednu od najboljih utakmica u prethodnih nekoliko godina savladavši Dansku (30:25).

Srpkinje su tako prenijele dva boda u drugu fazu, a jedna od najzaslužnijih za veliku pobjedu, sa osam postignutih golova, bila je Katarina Krpež-Šlezak. Ona je u razgovoru za “Glas Srpske” rekla da su sada sve misli usmjerene ka meču sa Ruskinjama, poslije kojih će Srbija igrati protiv Crne Gore 10. decembra i Francuske dva dana kasnije. 

- U drugoj fazi neće biti nimalo lako, ukrštamo se sa odličnim ekipama, ali znamo koliko možemo i svesni smo svojih mogućnosti. Naravno, svima je velika želja polufinale, taj san više nije nerealan, ali idemo korak po korak. Ako budemo na nivou kao protiv Danske, verujem da možemo daleko - rekla je ljevoruka djevojka koja je do sada bez greške izvodila sedmerce - 16/16.

U slučaju da pobijedi na otvaranju drugog kruga, Srbija bi se znatno primakla ulasku među četiri najbolje selekcije.

- Biće teško, ključ će biti odbrana i borbenost kao i do sada. Najveća opasnost nam preti od Darije Dmitrijeve i Ane Vjahireve. One su odlične igračice, međutim, nisu jedine. Ruskinje su na svim pozicijama dobro popunjene, tako da moramo biti spremne na sve. Najbitnije je da se najbolje spremimo za meč jer smo protiv Danske dokazale da možemo igrati sa svima - rekla je Krpež-Šlezak.

Kao da je poraz od Švedske u drugom kolu razbjesnio Srpkinje, koje su sav bijes iskalile na drugoj skandinavskoj ekipi iz prve faze. Sve je savršeno djelovalo u igri, od čvrste odbrane do raznovrsnih rješenja u napadu.  

- Iako nismo odigrale mnogo mečeva na ovom nivou, znam da možemo ovako da igramo u kontinuitetu. Znale smo gde smo grešile u prethodnom meču protiv Švedske, sada smo sve to ispravile. Pokazale smo da smo prava ekipa, sve do jedne bile smo odlične, uspele smo da pobedimo i osvojimo dva boda. Sada imamo dovoljno vremena da se pripremimo za naredne mečeve - zaključila je Krpež-Šlezak.

Po dvije prvoplasirane reprezentacije iz novoformiranih grupe 1 i grupe 2 igraće u polufinalu, dok će trećeplasirane ekipe iz obje grupe igrati za osvajanje petog mjesta na turniru.

Grupa 1

1. Rusija     2        2        0        0        50:46 4

2. Srbija    2        1        0        1        51:47 2

3. Francuska       2        1        0        1        48:46 2

4. Švedska 2        1        0        1        51:51 2

5. Danska    2        1        0        1        55:59 2

6. Crna Gora       2        0        0        2        43:49 0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana