Каменован аутобус Србије, нема повређених VIDEO

Танјуг
Каменован аутобус Србије, нема повређених VIDEO

Тирана -Каменован је аутобус са фудбалерима Србије у Тирани пред меч квалификација за Европско првенство.

 

Инцидент се догодио на путу од аеродрома до хотела, гдjе ће српска репрезентација преноћити до одласка у Елбасан, мjесто одигравања квалификационе утакмице за првенство Европе са домаћом селекцијом Албаније.

На аутобусу са фудбалерима Србије разбијено је стакло, сви играчи били су шокирани хулиганским испадом, а према ријечима потпредсједника Сава Милошевића, нико није повређен.

Репортер Б92 са лица мјеста јавио је да је погођено стакло иза возача и да је долетјело неколико каменица од којих је једна била поприлично велика. Стакло није пало јер је ојачано, али би сваки слиједећи контакт учинио да се сруши.

У пратњи полиције репрезентативци Србије безбједно су стигли у хотел.

Предсједник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић у редовном је контакту са премијером Александром Вучићем и министром омладине и спорта Вањом Удовичићем.

Српска делегација директно из авиона ушла је у аутобусе који су их чекали на писти и који су екипу и остале путнике одвезли до хотела. На том путу полиција је била распоређена на сваких неколико десетина метара.

Играич и стручни штаб нису прошли кроз уобичајену пасошку контролу, већ су уласци у земљу накнадно овјеравани без присуства играча.

Репрезентативце је на писти дочекао српски амбасадор у Тирани Мирољуб Зарић, као и поједини представници Фудбалског савеза Албаније.

Безбједност је до инцидента била на највишем нивоу, а путеви којима су се кретали чланови српског тима били су потпуно затворени за саобраћај, али је поред пута било много људи који су махали албанским заставама и звиждали фудбалерима.

Хотел у коме се налази делегација и екипа Србије потпуно је окружен полицијом и ту слободно кретање није омогућено. Неколико стотина људи окупило се у близини хотела, али им полиција није дозволила да приђу ближе.

Српске фудбалере је дочекало облачно вријеме, а очекује се да ће и за вријеме утакмице падати киша.

Редовна конференција за новинаре биће одржана у 19.45 у хотелу, а не на стадиону, како је иначе уобичајено. Репрезентативци Србије неће тренирати у Албанији.

Екипа ће у Тирани остати све до четвртка касно поподне, када ће се упутити у Елбасан на утакмицу.

Дуел на ’Елбасан арени’ почеће у четвртак у 20.45, у претпосљедњем колу Групе I квалификација за Европско првенство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана