Kalinić tri sekunde prije kraja potopio Budućnost

B92
Kalinić tri sekunde prije kraja potopio Budućnost

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost u Morači u 19. kolu ABA lige sa 77:76 pogotkom Nikole Kalinića na tri sekunde do kraja.

Crveno-bijeli su tako slavili u Podgorici prvi put od 2004. godine, zadržali su besprekorni skor na Jadranu i podigli moral poslije nešto slabijih igara u posljednje vrijeme.

Vjerovatno najbolji meč sezone u ABA ligi odlučen je u neizvjesnoj završnici – Budućnost je imala pobjedu u džepu, pošto je poslije nevjerovatne trojke Šehovića iz okreta povela sa 73:67 na manje od dva minuta do kraja.

Crveno-bijeli se nisu predavali, Cirbes je kao i u cijeloj posljednjoj četvrtini držao Zvezdu u igri, ali je na 13 sekundi do kraja Budućnost imala poen prednosti i dva bacanja za Kuka.

Pogodio je samo jednom, a Budućnost je na +2 (76:74) pravila faul na Vilijamsu na šest sekundi do kraja. Dao je prvo, promašio drugo, a Kalinić je na nevjerovatan način pogodio iz ’odbojke’.

Ostalo je još nekoliko sekundi, a Rejnolds je uz zvuk sirene promašio trojku za trijumf.

Prethodno smo gledali izuzetan meč sa mnogo preokreta – Budućnost je početkom drugog poluvremena povela sa 49:34, ali su onda ’poludjeli’ Zvezdini Amerikanci, prije svih Vilijams, koji je ubacio 16 poena u trećem periodu, od toga osam u posljednjih minut i po.

Zvezda je vodila 62:54 poslije 30 minuta, ali je promašeno zakucavanje Dženkinsa vratilo domaće u igru – Budućnost odgovara serijom 10-0, uz dvije trojke Subotića. Sve do završnice Budućnost je čuvala prednost, ali Zvezda je na već opisani način stigla do 19. trijumfa i nastavila izvanrednu seriju pobjeda u ABA ligi.

Podgoričani su drugi sa skorom 15-4.

Najefikasniji kod crveno-bijelih bio je Markus Vilijams sa 19 poena (6-11 iz igre), uz 2 skoka i 6 asistencija, a blistao je Majk Cirbes sa 18 poena (6-6 iz igre, 6-8 penali) i 7 skokova. Čarls Dženkins upisao je 17 poena (7-12 iz igre), Luka Mitrović dao je 8 poena, a Nikola Kalinić 6, uz 8 skokova.

Kod Budućnosti se Džej-Ar Rejnolds sa 19 poena (4-14 iz igre, 8-9 penali) i 8 asistencija, Bojan Subotić dodao je 13 poena, a Suad Šehović upisao je 9 poena i 7 skokova.

U slijedećem kolu Zvezda dočekuje Solnok, a Budućnost gostuje Mega Leksu u Sremskoj Mitrovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana