Каират није Манчестер

Агенције
Каират није Манчестер

Београд - Сезона великих очекивања за фудбалере и навијаче Црвене звезде почиње вечерас мечом првог преткола квалификација за Лигу Европе против казахстанског Каирата (20.45 часова).

Упркос финансијској кризи и дугу већем од 40 милиона евра, чини се да су челници клуба обавили добар посао у прелазном року. За сада су отишли само Дарко Лазовић, Ифеани Оњило и Дарко Лазић, а стигла су петорица играча. Овдашњој јавности позната су имена Зорана Рендулића (Чукарички), Луиса Ибањеза (Динамо Загреб, Ђер) и Бруне Матоса (Нови Пазар), док су Израелац Ибан Веред и Португалац Уго Виеира дошли са педигреом провјерених играча. Ипак, нови тренер Миодраг Божовић Гроф против Казахстанаца имаће на располагању само Рендулића и Вереда, који су на вријеме регистровани за прво претколо. У претходних десетак дана у Звезди су скупљали податке о противнику, који је према свим најавама врло незгодна екипа. Каират игра нападачки фудбал, а најопаснији њихов играч је нападач из Обале Слоноваче Џерард Гоху. Са друге стране, "црвено-бијели" су током припрема у Словенији одиграли три припремне утакмице и уписали три побједе, те наговијестили да спремни дочекују старт нове сезоне.

- Добили смо најтежег ривала којег смо могли. Физички су у предности, јер су у првенству, имају страшно брз напад, али нису Манчестер јунајтед! Такође су и виши од наших, али ниска је и Барселона, па не прима голове из прекида. Каират игра као Динамо код Лобановског. Није то тај квалитет додуше, брзи су, али слабији позади. Што се тиче меча, немам те термине: меч године, меч сезоне. Па није ово Косовска битка? Награбусили смо ако ће ова утакмица одређивати атмосферу у клубу - казао је тренер Звезде Миодраг Божовић.

Као и већина стручњака популарни Гроф сматра да су домаћи терен и публика највећа предност Црвене звезде.

- Овај стадион има магију! Падали су овде и јачи ривали. У уторак сам баш истрчао на "Маракану" први пут после 1994. године и одмах ме је пукао адреналин. То зна само онај који је играо у Звезди - додао је Божовић.

Прве евро испите имаће још два представника Србије у овом такмичењу. Освајач Купа Чукарички играће у Словенији против Домжала (20), док Војводина гостује мађарској екипи МТК (20.30).

Нека са понови 2002.

Црвена звезда и Каират већ су одмјерили снаге у квалификацијама за тадашњи Куп UEFA 2002. године, а Београђани су били убједљиви. У Алматију је било 2:0, а у Београду 3:0 за Звезду.

Навијачи

Иако је Управни одбор Црвене звезде одлучио да улаз за премијеру у новој сезони не буде бесплатан, очекује се да трибине стадиона "Рајко Митић" буду солидно испуњене и да навијачи, као и сваки пут, буду 12. играч "црвено-бијелих".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана