Јуниорке Србије избачене из квалификација

Срна
Јуниорке Србије избачене из квалификација

Београд - Европска рукометна федерација /ЕХФ/ суспендовала је Рукометни савез Србије и избацила јуниорке из квалификација за Свјетско првенство, након што је Влада Србије забранила организацију утакмице између репрезентација Србије и самопроглашеног Косова у Ковилову.

У званичном саопштењу ЕХФ-а наведено је да је српска репрезентација искључена из даљег такмичења, док ће се мечеви између осталих екипа у квалификацијама за Свјетско првенство у Ђеру /Норвешке, Словачке и самопроглашеног Косова/ играти у истим терминима.

"Због околности због којих је меч одгођен и немогућности Србије да игра утакмицу, ЕХФ је одлучио да српски национални тим искључи из даљег учешћа у квалификацијама", наведено је у саопштењу ЕХФ.

Одлуку о одгађању сусрета донио је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, пошто се консултовао са Министарством спорта и о томе је обавијестио премијера Србије Ану Брнабић и предсједника Александра Вучића.

Стефановић је рекао да би меч /који је требао бити одигран без националних обиљежја двије репрезентације/ "могао да буде безбедно организован, али уз цену".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана