Ивица Илиев, спортски директор Партизанаа за „Глас Српске“: Спектакл долази послије Плзења

Иван Драгичевић
Ивица Илиев, спортски директор Партизанаа за „Глас Српске“: Спектакл долази послије Плзења

Београд - Партизан ће у шеснаестини финала Лиге Европе играти против Викторије Плзењ и може се рећи да су у Хумској 1 веома задовољни развојем жријеба.

Спортски директор „црно-бијелих“ Ивица Илиев за „Глас Српске“ је потврдио да му се жеља испунила.

- Има задовољства, али никако не омаловажавам. Пресрећан сам што смо у овако одабраном друштву, на жријебу је било мало клубова из источне Европе и можемо рећи да смо лидери региона. Ово је златна година за српски фудбал, два клуба су презимила у Европи, а репрезентација је на Мундијалу. Плзењ је шампион Чешке, озбиљне лиге са неколико јаких клубова. Константно играју на међународној сцени, али имамо реалне шансе за пролаз - рекао је Илиев.

Дио јавности прижељкивао је неког атрактивнијег ривала, али творац овог Партизана другачије посматра ситуацију.

- Морамо да променимо начин размишљања. Људи гледају на ове утакмице као на последње у Европи. Ја то гледам другачије, желим да прођемо даље па када догурамо далеко приуштићемо навијачима спектакл са највећим клубовима. Морамо да се такмичимо и верујемо, обећали смо овај резултат и сада желимо још. Када сам долазио поставио сам циљ да направим европски конкурентан Партизан и на добром смо путу. Тешко је људима да размишљају овако кад су годинама научили другачије - рекао је Илиев.

Многи анализирају игру „црно-бијелих“, потенцира се да шампион игра лоше, а прошао је групну фазу Лиге Европе па је то мало контрадикторно.

- Партизан игра добро, били смо бољи и у Кијеву, промашили неколико прилика, а онда је наша одбрана спустила гард. Први дио у првенству није био добар, имали смо пехове да против Војводине играмо по снегу, а са Напретком у немогућим условима, али смо и тим сусретима доминирали - додао је Илиев.

Већ сутра је на програму „вјечити“ дерби о којем се веома мало прича због европских актуелности.

- То је показатељ да је Европа најбитнија. Никада у историји два наша клуба нису презимила у Европи и ваљда је то показатељ да није све тако лоше у српском фудбалу. Сами правимо лошу слику о себи, а верујте да нас други не гледају тако. Имамо огроман притисак да добијемо дерби да бисмо смањили заостатак на табели - казао је спортски директор Партизана.

Почетак сезоне био је турбулентан, екипа је остала без главних играча као и без тренера Марка Николића који је направио заокрет.

- Отишли су нам момци који су дали преко 50 голова, Леонардо је најбољи играч наше лиге у последњих 25 година. Није лако опоравити се од тога, а момци који су стизали, долазили су пред почетак сезоне. Имамо списак играча за зимски прелазни рок и гледаћемо да се појачамо. Нећу говорити о именима, али као што знате актуелан је Радосав Петровић. Његов долазак није реалан, али ћемо дати све од себе, јер је моја велика жеља. Још нереалнија прича је са Александром Митровићем и Лазаром Марковићем - додао је Илиев.

Игре Сејдубе Суме нису никога задовољиле, од њега се очекује много више када се узме у обзир на који је начин дошао, а статус Евертона Луиза посебно занима јавност.

  • Сума није прошао припреме, показао је на моменте да има квалитет и његов потенцијал није споран. Неке друге ствари су у питању и надам се да ће после припрема све бити у реду. Наша жеља да задржимо Евертона је јасна, спремни смо да са новим уговором идемо изнад својих могућности. Проблем је друга страна и жеље његове жене и менаџера. Има уговор још шест месеци, сигурно ће остати до лета па се можда деси Жука сценарио како када је отишао по истеку уговора у Депортиво - закључио је Илиев.

Остали парови

Борусија Д. - Аталанта, Ница - Локомотива М., Копенхаген - Атлетико М., Атлетик Б. - Спартак М., АЕК - Динамо К., Селтик - Зенит, Наполи - Лајпциг, Лион - Виљареал, Стеауа - Лацио, Салцбург - Реал С., Лудогорец - Милан, Астана - Спортинг, Остерсунд - Арсенал, Марсеј - Брага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана