Ivica Iliev o kritikama: Govorili su da je Leonardo za plažu

Agencije
Ivica Iliev o kritikama: Govorili su da je Leonardo za plažu

Beograd - Kada je doveo Leonarda, Ivica Iliev je govorio da je doveo sjajnog igrača, pravu bombu, pa iako mu mnogi nisu vjerovali, kasnije su se uvjerili da je Brazilac zaista fudbaler koji je Partizanu donio značajan napredak u igri.

Mnogi su sumnjali u riječi sportskog direktora "crno-bijelih". Najavljivao je razne "bombe", ali ništa se nije dešavalo, da bi Leonardo stigao nespreman, propustio mečeve sa Zaglebjem i nove kritike su počele. Iz ove perspektive svi su saglasni da je odlični ofanzivni fudbaler prvo ime tima iz Humske 1.

- Sve što smo rekli bilo je tako i pokazatelj je da se borimo za naš Partizan, da imamo čisto srce i veliku energiju. Po Leonarda su dolazili na Kipar, nudili su novac propisan klauzulom, pa zatim i više od toga, ali ga nismo prodali, jer smo tako obećali. Legende Partizana sada govore da je najbolji stranac koji je igrao ovde, a setite se komentara i kritika kada je došao. Govorili su da je igrač za plažu, Kopakabanu. Nije jednostavno igrati ovde, stalno idemo od pakla do raja i nazad. Moramo da spustimo loptu i imamo strpljenje - rekao je Iliev.

Iako su mnogi kritikovali njegov rad, Iliev je uradio odličan posao, bar što se tiče transfera. Pored Leonarda, stigao je Everton, koji je ključni čovjek na sredini terena, a povratak Marka Nikolića na vruću klupu bio je odličan potez. Nikolić je zatim doveo Uroša Đurđevića, sa kojim je sarađivao u Radu i tako su "crno-bijeli" dobili potpuno novi izgled u odnosu na početak sezone.

- Marko je najveće pojačanje. Ne može nijedan igrač, sa bilo kakvim karakteristikama, da donese timu ono što može trener. Imamo divnu saradnju, sa mnogo uzajamnog poverenja. Izvuče maksimum iz svakog igrača, pa je očigledan napredak Nebojše Kosovića, a i Nemanja Mihajlović se vraća na onaj nivo od prošlog proleća - dodao je Iliev.

U zimskom prelaznom roku u Humsku su stigli robusni napadač Leandrea Tavamba, koji bi trebao da predstavlja veliko pojačanje i potpuno je drugačiji tip igrača od svih napadača koje Nikolić ima, te Mohamed el Monir, a priključen je i bivši špic banjalučkog Borca Vladimir Đilas.

Možda dođe štoper

Odlazaka neće biti, ali se Partizan možda pojača defanzivcem, jer je klub napustio Gregor Balažic.

- To nije o glavu, ali smo na ivici da prelomimo  i dopunimo odbrambeni blok. Najviše zbog godina Strahinje Bošnjaka i dužeg neigranja Lazara Ćirkovića, mada je na pripremama sve to delovalo dobro - rekao je Iliev.

Pored ove dvojice, Nikolić na raspolaganju ima još Bojana Ostojića i Nikolu Milenkovića, koji bi trebalo da budu starteri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana