Ивица Илиев о критикама: Говорили су да је Леонардо за плажу

Агенције
Ивица Илиев о критикама: Говорили су да је Леонардо за плажу

Београд - Када је довео Леонарда, Ивица Илиев је говорио да је довео сјајног играча, праву бомбу, па иако му многи нису вјеровали, касније су се увјерили да је Бразилац заиста фудбалер који је Партизану донио значајан напредак у игри.

Многи су сумњали у ријечи спортског директора "црно-бијелих". Најављивао је разне "бомбе", али ништа се није дешавало, да би Леонардо стигао неспреман, пропустио мечеве са Заглебјем и нове критике су почеле. Из ове перспективе сви су сагласни да је одлични офанзивни фудбалер прво име тима из Хумске 1.

- Све што смо рекли било је тако и показатељ је да се боримо за наш Партизан, да имамо чисто срце и велику енергију. По Леонарда су долазили на Кипар, нудили су новац прописан клаузулом, па затим и више од тога, али га нисмо продали, јер смо тако обећали. Легенде Партизана сада говоре да је најбољи странац који је играо овде, а сетите се коментара и критика када је дошао. Говорили су да је играч за плажу, Копакабану. Није једноставно играти овде, стално идемо од пакла до раја и назад. Морамо да спустимо лопту и имамо стрпљење - рекао је Илиев.

Иако су многи критиковали његов рад, Илиев је урадио одличан посао, бар што се тиче трансфера. Поред Леонарда, стигао је Евертон, који је кључни човјек на средини терена, а повратак Марка Николића на врућу клупу био је одличан потез. Николић је затим довео Уроша Ђурђевића, са којим је сарађивао у Раду и тако су "црно-бијели" добили потпуно нови изглед у односу на почетак сезоне.

- Марко је највеће појачање. Не може ниједан играч, са било каквим карактеристикама, да донесе тиму оно што може тренер. Имамо дивну сарадњу, са много узајамног поверења. Извуче максимум из сваког играча, па је очигледан напредак Небојше Косовића, а и Немања Михајловић се враћа на онај ниво од прошлог пролећа - додао је Илиев.

У зимском прелазном року у Хумску су стигли робусни нападач Леандреа Тавамба, који би требао да представља велико појачање и потпуно је другачији тип играча од свих нападача које Николић има, те Мохамед ел Монир, а прикључен је и бивши шпиц бањалучког Борца Владимир Ђилас.

Можда дође штопер

Одлазака неће бити, али се Партизан можда појача дефанзивцем, јер је клуб напустио Грегор Балажиц.

- То није о главу, али смо на ивици да преломимо  и допунимо одбрамбени блок. Највише због година Страхиње Бошњака и дужег неиграња Лазара Ћирковића, мада је на припремама све то деловало добро - рекао је Илиев.

Поред ове двојице, Николић на располагању има још Бојана Остојића и Николу Миленковића, који би требало да буду стартери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана