Ivanišević: Đoković se prerano vratio, nije mogao sa Agasijem

Agencije
Ivanišević: Đoković se prerano vratio, nije mogao sa Agasijem

Bivši hrvatski teniser Goran Ivaniševič smatra da se Novak Đoković prerano vratio tenisu i da od saradnje Agasija i Đokovića nije očekivao mnogo.

Srbin je prošle godine uoči Rolan Garosa počeo da sarađuje sa legendarnim Amerikancem, ali se poslije Vimbldona povukao zbog povrede lakta.

Od tada su samo trenirali sve do Australijan opena gdje je Đoković stigao do osmine finala kada ga je u tri seta izbacio Hjeong Čung. Uslijedila je intervencija na laktu i nova pauza.

Saradnja između Đokovića i Agasija je nedavno raskinuta, a Đokovićev tim je naspustio i Čeh Radek Šćepanek. Ivanišević nije htio da govori o tome da li je riječ o različitom gledanju na tenis, finansijskim razmiricama ili nečem trećem između Srbina i Amerikanca.

"Nisam ni vjerovao da bi to moglo predugo potrajati. Za početak mislim da se Đoković prerano vratio i da je morao da propusti Indijan Vels, a čuo sam da je zbog ruke uzeo nešto lakši reket, a mijenjati težinu reketa nije uvijek dobro", rekao je Ivanišević za "Jutanji list".

Ivanišević sada na turnirima prati Kanađanina Miloša Raonića, ali generalno ne otpisuje ni članove nekadašnje "velike četvorke". Pošto slijedi dio sezone na šljaci, od Nadala očekuje dominaciju.

"Nadal će ih opet sve 'počistiti', ne vidim nekoga ko bi mogao da mu bude ozbiljan suparnik na šljaci i Rafa će tu opet dominirati. Mari je počeo da trenira, vjerujem da će se i on vratiti, baš kao što sam uvjeren da bi velikim rezultatima mogao da se vrati i Stan Vavrinka koji se takođe priprema za povratak. Znam da ima i mnogo mladih dobrih tenisera, ali moraće dobro da zapnu kako bi napravili pometnju i promenu u svjetskom tenisu. Mladi, dolaze, to je neminovno, ali će im trebati još malo vremena", ističe Ivanišević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana