Ivana: Đoković je sila, uvek sam htela kao on

B92
Ivana: Đoković je sila, uvek sam htela kao on

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović rekla je da joj imponuje poređenje sa Novakom Đokovićem jer je on "sportska sila".

Španovićeva je za "Glas Amerike" govorila o sezoni iz snova i poređenjima sa Đokovićem, koji je bez dileme najveći srpski sportista svih vremena.

"Đoković je sila u onome što radi i oduvek sam želela da budem kao on sa te sportske strane. Uvek sam želela da se poredim sa najboljima. Sada, kada me ljudi porede sa njim, ne mislim da sam uradila koliko on, ali mi poređenje imponuje, ne samo zbog sebe, već i zbog atletike u Srbiji", rekla je Španovićeva za "Glas Amerike".

Ona se ponovo osvrnula na Svjetsko prvenstvo u Londonu na kojem joj je zbog papira na leđima izmakla zlatna medalja.

"Krivo mi je zato što sam zbog trivijalne stvari izgubila zlato, ali kako se takmičenje odvijalo, bilo mi je bitno da skočim najviše što mogu tog dana. Nije tragično, imam još nekoliko svetskih prvenstava da to ispravim".

Ivana je imala priliku da upozna Juseina Bolta, koji je na SP u Londonu završio blistavu karijeru.

"Upoznala sam ga. On je upravo onakav kakvim ga doživljavate preko televizije, čak i pristupačniji i simpatičniji. Oduševilo me je što je bio veliki u porazu. On je uradio apsolutno sve. Svaka mu čast", zaključila je Španovićeva za "Glas Amerike".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana