Ивана: Ђоковић је сила, увек сам хтела као он

Б92
Ивана: Ђоковић је сила, увек сам хтела као он

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић рекла је да јој импонује поређење са Новаком Ђоковићем јер је он "спортска сила".

Шпановићева је за "Глас Америке" говорила о сезони из снова и поређењима са Ђоковићем, који је без дилеме највећи српски спортиста свих времена.

"Ђоковић је сила у ономе што ради и одувек сам желела да будем као он са те спортске стране. Увек сам желела да се поредим са најбољима. Сада, када ме људи пореде са њим, не мислим да сам урадила колико он, али ми поређење импонује, не само због себе, већ и због атлетике у Србији", рекла је Шпановићева за "Глас Америке".

Она се поново осврнула на Свјетско првенство у Лондону на којем јој је због папира на леђима измакла златна медаља.

"Криво ми је зато што сам због тривијалне ствари изгубила злато, али како се такмичење одвијало, било ми је битно да скочим највише што могу тог дана. Није трагично, имам још неколико светских првенстава да то исправим".

Ивана је имала прилику да упозна Јусеина Болта, који је на СП у Лондону завршио блиставу каријеру.

"Упознала сам га. Он је управо онакав каквим га доживљавате преко телевизије, чак и приступачнији и симпатичнији. Одушевило ме је што је био велики у поразу. Он је урадио апсолутно све. Свака му част", закључила је Шпановићева за "Глас Америке".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана