Интерпол БиХ добио потјерницу за привођење Здравка Мамића

N1
Интерпол БиХ добио потјерницу за привођење Здравка Мамића

Сарајево - Канцеларија Интерпола у БиХ примила је захтјев Републике Хрватске за привођење Динамовог функционера Здравка Мамића, попотјерници коју су расписале власти Републике Хрватске.

"Стигао је захтјев у Интерпол", рекао је неименовани званичник у министарству безбједности БиХ.

Појаснио је како ће Мамић бити приведен у Суд БиХ те ће се изјаснити о томе има ли држављанство БиХ, као и противи ли се изручењу Републици Хрватској.

Државна полицијска агенција (СИПА) у сриједу још није добила налог за Мамићево привођење.

У службеном одговору Хини из канцеларије Интерпола у БиХ који дјелује при Управи за координацију полицијских тијела БиХ, наводи се да та институција 'није овлаштена давати информације' о томе је ли за Здравка Мамића стигао захтјев за привођење и изручење Републици Хрватској након неправомоћне пресуде Суда у Осијеку којом је проглашен кривим и осуђен на 6 година и шест мјесеци затвора.

Појаснили су да упит треба упутити 'хрватским надлежним властима'.

Жупанијски суд у Осијеку у уторак је издао налог Полицијској управи осјечко-барањској да распише домаћу и међународну потјерницу за Здравком Мамићем. За подручје Европске уније издан је европски налог за хапшење.

Динамов савјетник Здравко Мамић налази се у Међугорју, с обзиром да има двојно држављанство. С обзиром на одредбе Устава, БиХ не изручује своје држављане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана