Илић из копачки у фотељу

Глас Српске
Илић из копачки у фотељу

Београд - Капитен Партизана Саша Илић главни је кандидат за новог спортског директора клуба из Хумске умјесто Ивице Илиева, док ће помоћни тренер Жарко Лазетић водити екипу на сутрашњој утакмици четвртфинала Купа Србије против Напретка у Крушевцу након што је Зоран Мирковић поднио оставку.

Порази од Радничког и Вождовца покренули су лавину у Хумској, па је актуелно руководство принуђено да доноси тешке одлуке што је брже могуће, а све би требало да буде много јасније данас, за када је заказано обраћање медијима. С обзиром на тешку ситуацију у клубу, велико је питање ко би уопште хтио да прихвати "врућ кромпир" и сједне на ужарену клупу Партизана, док је све извјесније да ће Илић постати нови шеф спортског сектора. Легендарни фудбалер наговијестио је да по завршетку играчке каријере жели да остане у фудбалу и преузме једну од одговорних позиција у клубу, а о његовој функционерској каријери било је говора и прошлог љета. Пошто у случају спортског директора не мора да се дјелује одмах, имаће довољно времена да размисли о понуди и да по завршетку сезоне прогласи одлазак у пензију и одмах ступи на нову дужност. Доскорашњи спортски директор своју оставку образложио је логичним и моралним чином, поручивши да је главни кривац за лошу ситуацију у којој се "црно-бијели" налазе.  

- Зато и одлазим, јер не желим да тренер, нити било ко други у Партизану сноси одговорност за нешто што је само моја надлежност. Било је лепих, ма предивних момената, али сада је све отишло у другу крајност и не желим да неко други испашта због моје одговорности. Стидим се онога што видим на терену, не могу са тим никако да се помирим. Неке од тих играча сам лично довео, неке нисам, али сам дозволио да дођу, а некима смо продужили уговоре, што сам такође дозволио, а очито то ничим нису заслужили.

Он је додао да му је криво због одласка Мирковића јер је вјеровао да би могао бити тренер на дуже стазе.

- То је само један од разлога што одлазим, јер време је за нове идеје, нове људе. Мој круг се затворио и поносан сам што сам имао прилику да радим у вољеном клубу. Партизан је велики, то никада нико не сме да заборави и желим мом клубу све најбоље у будућности - закључио је Илиев.

Он је, између осталих, у екипу довео Евертона Луиза, Седрика Гогуу, Марка Јанковића, Леандра Тавамбу, Уроша Ђурђевића, Ђорђа Ивановића, Немању Милетића, Огњена Ожеговића, Сашу Здјелара, али ће посебно остати упамћен по рекордном трансферу Сејдубе Суме за 1,6 милиона евра.

Велики минус

Партизан има чак 21 бод мање од Црвене звезде на табели Суперлиге Србије, док за другопласираним Радничким каска 14 поена, па су одлуке Мирковића и Илиева сасвим разумљиве. "Црно-бијели" се цијеле сезоне муче са игром и резултатима, а послије ремија са Звездом у 159. дербију изгледало је да би могли подићи ниво игре, али се догодило супротно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана