Игор Додик предсједник АБА лиге

Игор Додик предсједник АБА лиге 20.07.2018 19:32 | Агенције

Генерални менаџер Игокее Игор Додик именован је за новог предсједника АБА лиге.

Додик је једногласно изабран на сједници која је одржана у Београду.

Скупштина регионалне кошаркашке АБА лиге одржана је данас у Београду, а општи закључак после састанка у "Краун плази" је да је минула сезона била успешна и да је представљала прекретницу у развоју регионалне кошарке.

"Прва лига је по свим аспектима отишла корак напред, што је уз премијерна издања Друге лиге, јуниорских турнира и Суперкупа, омогућило стварање идеалног амбијента за развој и промоцију кошарке. У прилог томе говори раст посјете у дворанама на мечевима Прве лига за чак 24,5 одсто у односу на сезону 2016/17, као и знатно већу посјету корисника на официјалним сајтовима и свим друштвеним мрежама", наводи се у саопштењу.

Како се истиче, по свим показатељима АБА лига ј.т.д. је у протеклој сезони, са четири такмичења под својим окриљем, учврстила позицију основног покретача развоја кошарке у региону.

То је закључак усвојених извјештаја директора Крешимира Новосела и спортског директора Жарка Чабаркапе,који су једногласно добили нови мандат за сезону 2018/19.

Сходно оснивачком акту и ротацији на основу абецедног реда, на Скупштини АБА лиге ј.т.д. извршене су промјене у Предсједништву. Предсједавање у сезони 2018/19 преузела је Игокеа, односно њен генерални менаџер Игор Додик, док је поред Цибоне и њеног генералног менаџера Домагоја Чавловића, мјесто потпредсједника Предсједништва АБА лиге ј.т.д. припало ФМП-у и њеном предсједнику Предрагу Милојевићу.

Сезона 2018/19 почиње 29.9.2018. године, апретходно ће се у Лакташима одиграти други Суперкуп на којем ће сем домаћина учествовати седам најбоље пласираних екипа из сезоне 2017/18: Будућност Црвена звезда, Цедевита, Морнар, Партизан, Задар и Олимпија.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица