Igokea neće u Evropa kup

Milan Zubović
Igokea neće u Evropa kup

Bar, Laktaši - Košarkaši Igokee ove sezone neće igrati u evropskim takmičenjima, odlučila je uprava kluba.

Nakon što nisu izborili nastup u grupnoj fazi Lige šampiona, trebalo je da nastupe u FIBA Evropa kupu, ali su odustali od takmičenja.

- Odustali smo od nastupa u Evropa kupu. Glavni razlog za to su finansije jer je to takmičenje izuzetno skupo, putovanja su predaleka, a u isto vrijeme nije atraktivno. Već ranije smo najavili da ćemo se povući ako ne prođemo dalje i već smo FIBA poslali odluku i definitivno se povukli - izjavio je sportski direktor Igokee Pavle Ćorović.

Da su kojim slučajem pristali da igraju, Aleksandrovčani bi naspram sebe imali Kalev, Prineu Birstono i Targu Mureš, tako da bi morali putovati u Estoniju, Litvaniju i Rumuniju, što bi bio dodatni napor na velika iskušenja koja ih očekuju u ABA ligi. Izabranici trenera Dragana Bajića nisu uspjeli da sačuvaju dva poena prednosti iz prve utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Mornara i poraženi su u Baru rezultatom 83:60. Loše odigrana druga četvrtina, loš procenat šuta za tri poena, 19 izgubljenih lopti i samo jedna asistencija u prvih 20 minuta odveli su u poraz aktuelnog šampiona BiH. Mornar će u FIBA Ligi šampiona igrati u grupi D, u kojoj su još Avelino, Ostende, Tenerife, Cibona, Mega Leks, Strazbur i Juventus.

Ipak, mnogo vremena za tugovanje neće imati jer ih već u nedjelju od 17 časova očekuje premijerni susret nove sezone Jadranske lige protiv Cibone u Laktašima. Ta utakmica je samo nastavak paklenog ritma koji očekuje Aleksandrovčane narednih dana. Drugi meč regionalnog takmičenja Igokea će igrati u srijedu protiv debitanta Karpoš Sokolija u Makedoniji, a zatim u petak ugostiti Olimpiju. Ispit četvrtog kola imaće u ponedjeljak (10. oktobra) u Železniku kod FMP-a, a potom će u subotu biti domaćin Budućnosti, čime će biti završen dio takmičenja po ubrzanom sistemu. Budućnost je pobijedila Cedevitu sa 80:70 u gostima, dok je Mega Leks u posljednjim sekundama stigao do trijumfa protiv Olimpije sa 86:85. U subotu će snage odmjeriti Krka - Karpoš Sokoli (17), Mornar - Partizan (19), a u petak naveče su igrali Crvena zvezda - MZT, Zadar - FMP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana