Хрватски медији разапели кошаркаше: Јавност кивна на Шарића и Петровића

Глас Српске
Хрватски медији разапели кошаркаше: Јавност кивна на Шарића и Петровића

Истанбул - Хрватски медији "разапели" су своје пулене послије болног пораза од Русије (101:78) у осмини финала Европског првенства.

Актуелизовано је "атинско проклетство" када су Хрвати сишли са постоља да не би слушали химну СР Југославије, а од тада нису освојили медаљу на било ком такмичењу. Једног од најбољих хрватских кошаркаша Дарија Шарића изнервирало је питање новинара да упореди своју партију против Русије са елиминацијом од Србије на Олимпијским играма у Рију прошле године. Кошаркаш Филаделфије није имао добро шутерско вече са 13 поена (3/14 из игре) и првобитно је причао да је очигледно да екипа нема квалитет за високе домете, да је само Бојан Богдановић био на нивоу и да за то нема оправдања, прије него што је "плануо" због питања о његовом учинку и упоређивању меча са Србијом.

- То је твоје мишљење, не мислим исто. Одиграо сам коректну утакмицу - поручио је Шарић хрватском новинару, а онда прекинуо наредно питање ријечима да не жели више да одговара.

Селектор Александар Петровић и његови изабраници су отишли са великим амбицијама, а враћају се као и претходне двије деценије дубоко разочарани, а популарни Аца трица нашао се на удару због изјава пред меч са Русијом.

- Ово је био најлакши скаутинг до сада, тачно знам како морамо играти. Најважније ће бити да смо спремни да пратимо Мозгова и његове коридоре након "пик енд рола" са Шведом. Њега ћемо такође морати да зауставимо јер је добар и у игри два на два и један на један. Они често спуштају лопту на Курбанова, који је одличан у игри леђима. Морамо пазити на дефанзивну транзицију, јер су они јако брзи и морамо их добро пратити - рекао је Петровић пред меч, што је постало предмет исмијавања на друштвеним мрежама.

Послије 16 година кошаркаши Русије убацили су 100 поена на европским првенствима, а посљедњи пут су то учинили 2001, када су, такође у Турској, побиједили Грчку са 106:81.

"Данима се палимо"

Најбољи играч Хрватске у дебаклу од Русије, Бојан Богдановић, тешко је поднио елиминацију.

- Из године и годину понавља нам се иста ствар. Данима се палимо да је ово Дан "Д", а онда изађемо на терен и примимо 100 поена. Узалудно је причати о тактици. Тројке Шведа су најмањи проблем, лагано смо им допуштали поене, нисмо направили ниједан мушки фаул, а задњи напад на крају друге четвртине је слика и прилика утакмице. Недостајало нам је крви и борбе - рекао је Богдановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана