Hrvatska već vidi Rusiju, minimalac Švajcarske!

Agencije
Hrvatska već vidi Rusiju, minimalac Švajcarske!

Reprezentacija Hrvatske napravila je ogroman korak ka plasmanu na Svjtsko prvenstvo pošto je na Maksimiru deklasirala Grčku u prvom meču baraža – 4:1 (3:1).

U isto vrijme odigran je i susret između Sjeverne Irske i Švajcarske, a gosti su slavili u Belfastu pogotkom Rikarda Rodrigesa u 58. minutu iz penala.

S druge strane, Hrvatska nije željela ništa da prepusti slučaju – krenula je ofanzivno od samog starta i već poslije nepunih dvadeset minuta igre imala dva gola prednosti.

Za vođstvo je pogodio Luka Modrić u 13. minutu, poslije ogromne greške golmana Grčke Orezisa Karnezisa, koji je loše prihvatio povratni pâs Jorgosa Cavelasa, a potom i oborio Nikolu Kalinića.

Vezista Real Madrida ga je rutinski savladao sa bijele tačke, a čuvar mreže gostiju može da bude prezadovoljan jer je dobio samo žuti karton

Samo šest minuta kasnije, Ivan Strinić je probio po lijevom boku, a Ivan Perišić sa ivice peterca spoljnim dijelom kopačke povećao na 2:0.

Nastavilo se u istom ritmu, Grci nisu mogli ništa drugo nego da napadnu, da bi poslije pola časa igre uspjeli da se vrate u meč pogotkom Sokratisa Papastatopulosa.

Međutim, 180 sekundi kasnije Hrvati su ponovo imali dva pogotka prednost, a strelac je ovoga puta bio Ivan Perišić, na asistenciju Simea Vrsaljka.

I drugi dio igre krenuo je u istom maniru, pošto je Andrej Kramarić i četvrti put zatresao mrežu gostiju, ali je to ipak bilo sve od golova pred više od 30.000 ljudi na Maksimiru.

U preostala dva para doigravanja, Italija u petak od 20.45 gostuje Švedskoj, dok će Danci u subotu, u istom terminu, dočekati Republiku Irsku.

Revanš susreti na programu su tri dana poslije prvih susreta, a na Mundijal će pobjednici dvomeča.

Žreb za grupnu fazu, u kome će se naći i selekcija Srbije, zakazan je za prvi dan decembra u Kremlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana