Хрватска већ види Русију, минималац Швајцарске!

Агенције
Хрватска већ види Русију, минималац Швајцарске!

Репрезентација Хрватске направила је огроман корак ка пласману на Свјтско првенство пошто је на Максимиру декласирала Грчку у првом мечу баража – 4:1 (3:1).

У исто вријме одигран је и сусрет између Сјеверне Ирске и Швајцарске, а гости су славили у Белфасту поготком Рикарда Родригеса у 58. минуту из пенала.

С друге стране, Хрватска није жељела ништа да препусти случају – кренула је офанзивно од самог старта и већ послије непуних двадесет минута игре имала два гола предности.

За вођство је погодио Лука Модрић у 13. минуту, послије огромне грешке голмана Грчке Орезиса Карнезиса, који је лоше прихватио повратни пâс Јоргоса Цавеласа, а потом и оборио Николу Калинића.

Везиста Реал Мадрида га је рутински савладао са бијеле тачке, а чувар мреже гостију може да буде презадовољан јер је добио само жути картон

Само шест минута касније, Иван Стринић је пробио по лијевом боку, а Иван Перишић са ивице петерца спољним дијелом копачке повећао на 2:0.

Наставило се у истом ритму, Грци нису могли ништа друго него да нападну, да би послије пола часа игре успјели да се врате у меч поготком Сократиса Папастатопулоса.

Међутим, 180 секунди касније Хрвати су поново имали два поготка предност, а стрелац је овога пута био Иван Перишић, на асистенцију Симеа Врсаљка.

И други дио игре кренуо је у истом маниру, пошто је Андреј Крамарић и четврти пут затресао мрежу гостију, али је то ипак било све од голова пред више од 30.000 људи на Максимиру.

У преостала два пара доигравања, Италија у петак од 20.45 гостује Шведској, док ће Данци у суботу, у истом термину, дочекати Републику Ирску.

Реванш сусрети на програму су три дана послије првих сусрета, а на Мундијал ће побједници двомеча.

Жреб за групну фазу, у коме ће се наћи и селекција Србије, заказан је за први дан децембра у Кремљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана