Хрватска у 93. минути савладала Шпанију на Максимиру и остала у утрци за трофеј Лиге нација

klix.ba
Хрватска у 93. минути савладала Шпанију на Максимиру и остала у утрци за трофеј Лиге нација

Хрватска је савладала Шпанију у узбудљивом мечу на Максимиру резултатом 3:2 у петом колу групе А4 Лиге нација.

Прва је на утакмици запријетила селекција Хрватске. Иван Перишић је након сјајног соло продора шутирао, али је погодио само стативу.


Перишић је поново био у шанси у 14. минути када је изашао сам на Давида Де Геу, али је лопта након његовог ударца завршила поред гола.

Шпанци су потом преузели теренску иницијативу, а када су успоставили тоталну доминацију препознатљивом игром кратких пасова стигли су и опасно запријетити у првој минути судијске надокнаде када је Иско шутирао под саму пречку, а Ловре Калинић сјајном парадом спашава своју мрежу.

Хрватска је повела у 54. минути. Перишић је сјајно упослио Андреја Крамарића који матира Де Геу, али само двије минуте касније узвратили су гости када је Иско био асистент, а Дани Цебалос егзекутор за 1:1.

Иван Ракитић је био у великој шансу након сат времена игре, али је био непрецизан из веома добре позиције. Само неколико минута касније уздрмао се и оквир гола домаће екипе када је Иаго Аспас погодио пречку

Тај промашај је кажњен у 69. минути када се поново радовала домаћа публика на Максимиру. Лука Модић је обавио највећи дио посла и додао Тину Једвају којем није било тешко послати лопту главом у гол за 2:1.

Хрватска је могла и повећати предност у 72. минути, но Де Геа је одлично одбранио ударац Анте Ребића.

У 75. минути Калинић је био на висини задатка након Сусовог ударца, но само три минуте касније морао је по лопту у своју мрежу. Врсаљко је играо руком у свом казненом простору, а Сергио Рамос је био сигуран извођач пенала за 2:2.

Када су сви мислили да ће сусрет бити завршен подјелом бодова, у 90+3. минути Једвај је постигао свој други погодак на мечу и на тај начин одвео Хрватску до побједе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана