Hrvati Đokovića i delije uporedili sa Šimunićem VIDEO

B92
Hrvati Đokovića i delije uporedili sa Šimunićem VIDEO

Hrvatski mediji osudili su navijanje Novaka Đokovića i pristalica Crvene zvezde na meču Evrolige protiv Cedevite u ’Pioniru’.

Izabranici Dejana Radonjića pobjedili su tim iz Zagreba, napravili su veliki korak ka plasmanu u TOP 8 fazu – 94:74.

Međutim, pojedini mediji u Hrvatskoj smatraju da nije u redu da Šimunić budi kažnjen neigranjem na Svjetskom prvenstvu zbog pjevanja sa navijačima pjesme za „Dom spremni", a da Zvezda prođe bez kazne jer su tokom utakmice sa Cedevitom pjevane pjesme koje vređaju dostojanstvo Hrvata. Naravno da se navodi i da je jedan od stihova „Svud su straže, svud su straže đenerala Draže...".

„Navijači su i protiv hrvatskog šampiona dali dodatni podsticaj domaćim igračima. Svaki je dao posljednji atom snage pred 7.000 navijača, među kojima je bio i najbolji teniser svijeta Novak Đoković. Međutim, u cijeloj priči postoji ’problemčić’. Recimo, ambijent u kojem se pevaju četničke pjesme – kompletan ’Marš na Drinu’ (nekoliko strofa), ili pozivanje na linč ’ustaša’, koje je ’lijepo vidjeti opet’ kako bi im se radile razne stvari, vrlo teško možemo nazvati sjajnim ili fantastičnim", pišu Sportske novosti.

Osim toga, Novaka Đokovića kazniti barem novčano jer je i on učestvovao u navijanju.

„I zato, ako je Džo Šimunić zbog svoje gluposti na ’Maksimiru’ suspendovan sa Svjetskog prvenstva, Crvena zvezda bi trebalo da bude izbačena iz Evrolige zbog onoga što njeni navijači pjevaju, a ATP bi trebalo barem novčano da kazni Novaka Đokovića koji je takođe primećen da pjeva ’stražama generala Draže...", dodaju hrvatski mediji.

Ono što nama nije jasno jeste to što je u svim vijestima postavljen video Đokovića koji pijeva pjesmu „Vidovdan", a koja nema nikakve veze sa Hrvatskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana