Хрвати Ђоковића и делије упоредили са Шимунићем VIDEO

Б92
Хрвати Ђоковића и делије упоредили са Шимунићем VIDEO

Хрватски медији осудили су навијање Новака Ђоковића и присталица Црвене звезде на мечу Евролиге против Цедевите у ’Пиониру’.

Изабраници Дејана Радоњића побједили су тим из Загреба, направили су велики корак ка пласману у ТОП 8 фазу – 94:74.

Међутим, поједини медији у Хрватској сматрају да није у реду да Шимунић буди кажњен неиграњем на Свјетском првенству због пјевања са навијачима пјесме за „Дом спремни", а да Звезда прође без казне јер су током утакмице са Цедевитом пјеване пјесме које вређају достојанство Хрвата. Наравно да се наводи и да је један од стихова „Свуд су страже, свуд су страже ђенерала Драже...".

„Навијачи су и против хрватског шампиона дали додатни подстицај домаћим играчима. Сваки је дао посљедњи атом снаге пред 7.000 навијача, међу којима је био и најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић. Међутим, у цијелој причи постоји ’проблемчић’. Рецимо, амбијент у којем се певају четничке пјесме – комплетан ’Марш на Дрину’ (неколико строфа), или позивање на линч ’усташа’, које је ’лијепо видјети опет’ како би им се радиле разне ствари, врло тешко можемо назвати сјајним или фантастичним", пишу Спортске новости.

Осим тога, Новака Ђоковића казнити барем новчано јер је и он учествовао у навијању.

„И зато, ако је Џо Шимунић због своје глупости на ’Максимиру’ суспендован са Свјетског првенства, Црвена звезда би требало да буде избачена из Евролиге због онога што њени навијачи пјевају, а АТП би требало барем новчано да казни Новака Ђоковића који је такође примећен да пјева ’стражама генерала Драже...", додају хрватски медији.

Оно што нама није јасно јесте то што је у свим вијестима постављен видео Ђоковића који пијева пјесму „Видовдан", а која нема никакве везе са Хрватском.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана