Gudurić i odbrana srušili Barselonu u Areni!

B92
Gudurić i odbrana srušili Barselonu u Areni!

Beograd - Crvena zvezda mts savladala je Barselonu pred 18.500 navijača u Kombank areni u duelu nedjelje trećeg kola Evrolige – 76:65 (40:31).

Srpki i regionalni šampion zabilježio je drugi trijumf u nizu u elitnom takmičenju, dok je 'Blaugrana' pretrpjela drugi poraz.

Tim Dejana Radonjića loše je ušao u meč, ubacivši samo devet poena u prvih deset minuta igre, što je ekipa Jorgosa Barcokasa iskoristila i uspjela da stvori osjetniju prednost.

Međutim, crveno-bijeli su potom uspostavili svoj stil igre, prije svega u odbrani, i nevjerovatnom partijom u drugoj dionici, ispostaviće se, prelomili duel u svoju korist. Zvezda je u drugoj deonici ubacila čak 31 poen, napravila seriju 16:0 i otišla na odmor sa devet poena viška (40:31).

Ništa se nije promjenilo ni u nastavku, Barselona je nastavila da gubi lopte (19), pošto nije imala riješenja u napadu uslijed fenomenalne defanzive domaćina, pa je samo bilo pitanje kojim će rezultatom Crvena zvezda upisati prvi trijumf nad gigantom iz Katalonije u Evroligi.

Zvezdu je predvodio sjajni Marko Gudurić sa 21 poenom (8/11 za dva, 1/1 za tri), pet asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte. Dvocifren učinak imao je i Marko Simonović sa 13 poena (1/2 za dva, 3/6 za tri) i pet uhvaćenih lopti, kao i Milko Bjelica – koji je pored 12 poena imao i četiri asistencije i tri skoka.

Istakao se i Branko Lazić standardno dobrom igrom u odbrani, a stigao je da ubaci i devet poena, dok je Čarls Dženkis imao sedam uspješnih dodavanja i osam poena.

Kod gostiju je najbolji bio Bred Oleson sa 15 poena i pet asistencija, ali ga je pratio samo Viktor Klaver sa 12, uz deset uhvaćenih lopti. Tajris Rajs ubacio je devet poena, isto koliko i Pau Ribas, a Ante Tomić dodao je je jedan manje.

Crveno-bele naredno iskušenje očekuje već u petak, kada gostuju Panatinaikosu u Atini, dok će Barselona dočekati Brose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana