Гудурић и одбрана срушили Барселону у Арени!

Б92
Гудурић и одбрана срушили Барселону у Арени!

Београд - Црвена звезда мтс савладала је Барселону пред 18.500 навијача у Комбанк арени у дуелу недјеље трећег кола Евролиге – 76:65 (40:31).

Српки и регионални шампион забиљежио је други тријумф у низу у елитном такмичењу, док је 'Блауграна' претрпјела други пораз.

Тим Дејана Радоњића лоше је ушао у меч, убацивши само девет поена у првих десет минута игре, што је екипа Јоргоса Барцокаса искористила и успјела да створи осјетнију предност.

Међутим, црвено-бијели су потом успоставили свој стил игре, прије свега у одбрани, и невјероватном партијом у другој дионици, испоставиће се, преломили дуел у своју корист. Звезда је у другој деоници убацила чак 31 поен, направила серију 16:0 и отишла на одмор са девет поена вишка (40:31).

Ништа се није промјенило ни у наставку, Барселона је наставила да губи лопте (19), пошто није имала ријешења у нападу услијед феноменалне дефанзиве домаћина, па је само било питање којим ће резултатом Црвена звезда уписати први тријумф над гигантом из Каталоније у Евролиги.

Звезду је предводио сјајни Марко Гудурић са 21 поеном (8/11 за два, 1/1 за три), пет асистенција, четири скока и две украдене лопте. Двоцифрен учинак имао је и Марко Симоновић са 13 поена (1/2 за два, 3/6 за три) и пет ухваћених лопти, као и Милко Бјелица – који је поред 12 поена имао и четири асистенције и три скока.

Истакао се и Бранко Лазић стандардно добром игром у одбрани, а стигао је да убаци и девет поена, док је Чарлс Џенкис имао седам успјешних додавања и осам поена.

Код гостију је најбољи био Бред Олесон са 15 поена и пет асистенција, али га је пратио само Виктор Клавер са 12, уз десет ухваћених лопти. Тајрис Рајс убацио је девет поена, исто колико и Пау Рибас, а Анте Томић додао је је један мање.

Црвено-беле наредно искушење очекује већ у петак, када гостују Панатинаикосу у Атини, док ће Барселона дочекати Бросе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана