Grotlo Pionira ruši Katalonce

Glas Srpske
Grotlo Pionira ruši Katalonce

Beograd - Evroligašku premijeru pred svojim navijačima košarkaši Crvene zvezde imaće večeras od 19 časova protiv Barselone u drugom kolu elitnog takmičenja.

Mnogi članovi domaćeg tima, kao i trener Dušan Alimpijević, imaće priliku da osjete paklenu atmosferu koju prave navijači, a koja se ne može porediti sa navijanjem u ABA ligi. Malo je nedostajalo da Zvezda ovaj susret dočeka sa pobjedom na svom kontu pošto je imala veliku priliku da slavi u Kaunasu protiv Žalgirisa, ali je Tejlor Ročesti bio neprecizan za tri poena u posljednjem sekundu meča. Prošle sezone Zvezda je ugostila Barselonu u "Kombank areni" i ispratila sa minusom od 11 poena čime je najavila odličnu sezonu u Evroligi, kada su u Beogradu redom padali Real Madrid, CSKA, Fenerbahče... Očekivanja navijača i sada su slična, ali trener Alimpijević poziva na oprez.

- Barselona je sigurno tim među četiri najrespektabilnije ekipe u Evroligi ove sezone i istakli su kandidaturu za završni turnir, možda i za osvajanje. Sada su Navaro i Tomić 11. i 12. igrač, a prošle sezone su bili nosioci. Imali smo više vremena da se sredimo i spremimo i očekujem reakciju posle poraza u ABA ligi. Očekujem i da nam publika bude igrač više, jer naša atmosfera ne prija protivnicima i svi su "delije" okarakterisali kao najteže navijače. Očekujem da pokažemo odgovornost u igri jedan na jedan i u šutiranju trojki. Čujem u poslednje vreme reči kao što su opterećenje i pritisak. To je nešto sa čime moramo da se nosimo, nema kukanja, idemo dalje - poručio je Alimpijević koji ne može da računa na Nemanju Dangubića.

Barsa je nakon očajne sezone koju su obilježile brojne povrede igrača totalno renovirala tim i slavila je protiv Panatinaikosa u prvom meču. Trener Sito Alonso dobro zna koliko je teško igrati u beogradskom hramu košarke.

- Meč će biti neizvjestan, jer ne znamo na koji će način tim reagovati daleko od kuće, u gostima ekipi kao što je Zvezda. Mnogi igrači ne znaju kakva je atmosfera "Pionira". Toliko je posebna da ne možete da čujete ni himnu Evrolige, imaju veliki broj specijalnih pjesama i komunikaciju protivničkog tima čine gotovo nemogućom - rekao je Alonso.

Ništa od Rajta

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik demantovao je pisanje pojedinih medija da će košarkaš njegove ekipe Dorel Rajt pojačati Crvenu zvezdu 1. decembra.

- Demantujem nove napise u medijima. Niti je Dorel igrač koji mijenja sredinu nakon deset dana, niti je ugovor na iznos i period koji su navedeni - napisao je Dodik na svom "Tviter" profilu.

Trener Zvezde Alimpijević rekao je da nije bilo razgovora na tu temu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana