Гротло Пионира руши Каталонце

Глас Српске
Гротло Пионира руши Каталонце

Београд - Евролигашку премијеру пред својим навијачима кошаркаши Црвене звезде имаће вечерас од 19 часова против Барселоне у другом колу елитног такмичења.

Многи чланови домаћег тима, као и тренер Душан Алимпијевић, имаће прилику да осјете паклену атмосферу коју праве навијачи, а која се не може поредити са навијањем у АБА лиги. Мало је недостајало да Звезда овај сусрет дочека са побједом на свом конту пошто је имала велику прилику да слави у Каунасу против Жалгириса, али је Тејлор Рочести био непрецизан за три поена у посљедњем секунду меча. Прошле сезоне Звезда је угостила Барселону у "Комбанк арени" и испратила са минусом од 11 поена чиме је најавила одличну сезону у Евролиги, када су у Београду редом падали Реал Мадрид, ЦСКА, Фенербахче... Очекивања навијача и сада су слична, али тренер Алимпијевић позива на опрез.

- Барселона је сигурно тим међу четири најреспектабилније екипе у Евролиги ове сезоне и истакли су кандидатуру за завршни турнир, можда и за освајање. Сада су Наваро и Томић 11. и 12. играч, а прошле сезоне су били носиоци. Имали смо више времена да се средимо и спремимо и очекујем реакцију после пораза у АБА лиги. Очекујем и да нам публика буде играч више, јер наша атмосфера не прија противницима и сви су "делије" окарактерисали као најтеже навијаче. Очекујем да покажемо одговорност у игри један на један и у шутирању тројки. Чујем у последње време речи као што су оптерећење и притисак. То је нешто са чиме морамо да се носимо, нема кукања, идемо даље - поручио је Алимпијевић који не може да рачуна на Немању Дангубића.

Барса је након очајне сезоне коју су обиљежиле бројне повреде играча тотално реновирала тим и славила је против Панатинаикоса у првом мечу. Тренер Сито Алонсо добро зна колико је тешко играти у београдском храму кошарке.

- Меч ће бити неизвјестан, јер не знамо на који ће начин тим реаговати далеко од куће, у гостима екипи као што је Звезда. Многи играчи не знају каква је атмосфера "Пионира". Толико је посебна да не можете да чујете ни химну Евролиге, имају велики број специјалних пјесама и комуникацију противничког тима чине готово немогућом - рекао је Алонсо.

Ништа од Рајта

Генерални менаџер Игокее Игор Додик демантовао је писање појединих медија да ће кошаркаш његове екипе Дорел Рајт појачати Црвену звезду 1. децембра.

- Демантујем нове написе у медијима. Нити је Дорел играч који мијења средину након десет дана, нити је уговор на износ и период који су наведени - написао је Додик на свом "Твитер" профилу.

Тренер Звезде Алимпијевић рекао је да није било разговора на ту тему.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана