Greg Popović, Legendarni NBA trener: Srbija nepresušan izvor košarkaša

Agencije
Greg Popović, Legendarni NBA trener: Srbija nepresušan izvor košarkaša

Beograd - Proslavljeni NBA trener Greg Popović, koji ovih dana boravi u Beogradu kao gost kampa “Košarka bez granica” naglasio je da bivša Jugoslavija, a posebno Srbija ne treba da se brine za budućnost ovog sporta.

Popović je poznat kao trener koji ima veliko povjerenje u košarkaše van SAD, posebno iz Evrope, pa ih je često i mnogo u San Antonio Sparsima.

- Od osamdesetih kada sam došao u Keln da gledam Evropsko prvenstvo, mogao sam da vidim da bi mnogi strani igrači trebalo da budu u NBA. Sada bivša Jugoslavija ima mnogo igrača koji su tamo i to će se nastaviti. Nova grupa igrača iz Srbije je fantastična. Mnogo su pobjeđivali u mlađim kategorijama. Biće ih još mnogo u NBA to je sigurno. Košarka je međunarodni sport, davno su američki treneri išli po svijetu i držali kampove. Sada je širom svijeta mnogo dobrih trenera i igrača. Ima mnogo trenera i igrača van SAD koji lako mogu biti u NBA. Nema samo jedna zemlja monopol u košarci, cijeli svijet uživa u njoj. To je divan sport za sve - naglasio je Popović.

Trener San Antonio Sparsa porijeklom je Srbin i nije prvi put u Srbiji.

- Uvijek uživam da se vratim, imam mnogo prijatelja među trenerima i bivšim igračima. Kad god imam priliku da dođem, iskoristim je. Proveo sam veče sa trenerom Dušanom Ivkovićem, to je divno iskustvo. Uvijek sam uzbuđen kad dođem ovdje, a volim i hranu i vino - nastavio je Popović.

Kamp “Košarka bez granice” okuplja brojne košarkaške zvijezde, kako igrače tako i trenere, koji rade sa mladima.

- Ovakva vrsta kampa je velika šansa, jer bivši igrači i mnogi treneri su ovdje da pomognu ovim klincima. Da shvate ne samo košarku, već šta čini tim. Kako treba igrati nesebično, biti dobar saigrač, kako treba razvijati vještine. Biće ovo nekoliko dobrih dana za njih - rekao je Popović.

Predstojeće sezone očekuje se žestoka borba na Zapadu za plasman u finale NBA lige.

- Zapad je ratno polje posljednjih desetak godina. Imamo Golden Stejt koji je bolji od svih ostalih i svi pokušavaju da ih dostignu. Stiv Ker radi fantastičan posao i oni će opet biti tim koji svi žele da pobijede. Lejkersi će napredovati. Svaki tim sa Lebronom Džejmsom postane bolji - dodao je Popović, koji nije želio da priča o odlasku Kavaja Lenarda iz San Antonio Sparsa.

Gosti

Osim Grega Popovića gosti kampa “Košarka bez granica”, koji se u Evropi organizuje po 17. put, ove godine u Beogradu su Vlade Divac, Predrag Stojaković, Nikola Jokić, Aleksandar Pavlović i Žarko Paspalj. U naredna tri dna u prestonici Srbije boraviće i Dalibor Bagarić, Radoslav Nesterović, Dragan Tarlać, Gordan Giriček, Dino Rađa, Vladimir Radmanović, Beno Udrih, te NBA igrači Geti Heris i Frenk Kaminski treći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana