Горан Закарић, фудбалер Партизана, за “Глас Српске”: Гол на дебију остварење сна

Милан Зубовић
Горан Закарић, фудбалер Партизана, за “Глас Српске”: Гол на дебију остварење сна

Фарум - Бољи деби у дресу Партизана нападач из Градишке Горан Закарић није могао да замисли. Одмах у првој утакмици постигао је гол у гостујућој побједи свог тима над Нордсјеландом (2:1) у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе. Мрежу Данаца затресао је у 64. минуту, док је његов саиграч Рикардо био прецизан у десетом, да би Расмусен смањио у 70. минуту.

- Гол ми пуно значи из разлога што је то била моја прва утакмица и срећан сам због њега. Сваки играч који дође у нови клуб, посебно Партизан, сања овакав деби. На најбољи начин сам се представио и надам се да ћу дизати ниво. Погодак ми даје додатни мотив и жељу и био сам пресрећан због њега, као и због резултата који је био у том тренутку - изјавио је Закарић за “Глас Српске”.

Практично није имао времена да се упозна са саиграчима пошто је само седам дана раније стигао и познавао је само свог суграђанина Огњена Ожеговића, са којим ће чинити нападачки пар у наредном периоду.

- Играче сам упознао одмах по доласку на првом тренингу и одлично су ме прихватили те сам се одлично уклопио у екипу за тако кратак период. Ту је био само Огњен, кога познајем одмалена јер смо из истог града, а играли смо заједно у омладинским погонима Козаре. Много ми је помогао кад сам дошао у Београд и надам се да ћемо у наредном периоду бити убојити у нападу - истакао је Закарић.

Не крије да од малих ногу навија за Партизан и да му је долазак у Хумску испуњење сна.

- Када сам добио позив од Партизана, истог секунда рекао сам свом менаџеру да ми се свиђа та прича, атмосфера око клуба, људи у клубу, навијачи, играчи, који су ме прихватили на најбољи могући начин. Желио сам да дођем у Партизан по сваку цијену - нагласио је Закарић.

Најбољи играч Премијер лиге из прошле сезоне стигао је доста спреман иако је у свом бившем клубу Жељезничару тренирао са јуниорима и био одстрањен из прве екипе.

- Дошао сам са много тренинга одрађених из периода који је сада иза мене. Знао сам да морам да останем у физичкој спреми јер не можеш доћи у клуб као што је Партизан и само се појавити, већ мораш да одговориш на све изазове. Није мала ствар играти у оваквом клубу. Мени се то десило, вјерујем у себе и даћу максимум те помоћи клубу колико то буде у мојим могућностима - казао је Закарић.

Растанак

Његов растанак са Жељезничаром није протекао у идиличној атмосфери, а и било је компликација приликом трансфера.

- Не бих говорио због чега је запело и свом бившем клубу захваљујем на свему. Било ми је лијепо скоро двије године у Жељезничару. Жао ми је што нисмо освојили титулу. Желим им пуно среће у наставку првенства - рекао је Закарић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана