Горан Ступар, бивши рукометаш Борца и репрезентације Југославије за “Глас Српске”: Србији недостаје лидер на терену

Синиша Котараш
Горан Ступар, бивши рукометаш Борца и репрезентације Југославије за “Глас Српске”: Србији недостаје лидер на терену

Берлин - Некадашњи рукометаш Борца, Партизана и репрезентативац Југославије Горан Ступар већ дуго је становник Берлина и, наравно, не пропушта да погледа све утакмице групе А Свјетског првенства, која се игра у овом граду.

У друштву тренера са којим је освојио Куп ИХФ Велимира Петковића, те саиграча из Партизана Синише Павловића, посебно је концентрисан на утакмице селекције Србије која се није прославила, али ни, бар како сам тврди, разочарала. Прије синоћњег меча са Корејом, “орлови” су играли неријешено са Русијом, а изгубили од Француске и Бразила. Неуспјех против Јужноамериканаца посебно га је заболио, али је изнио неколико објективних разлога зашто “орлови” немају реалне шансе за пласман даље.

 - Приказали су велику борбеност и пожртвовање, али су имали пех да се у првој утакмици повриједи Немања Зеленовић, а у другој Мијајло Марсенић. Уз све то, ни голмани се нису прославили, тек је Дејан Милосављев против Бразила показао квалитет. Нажалост, недостајала су и 2-3 искусна играча, тако да Србија тренутно нема лидера на терену. Са друге стране, добро је што има доста младих играча који имају енергију и потенцијала, али се са њима мора много радити и сачекати да стекну искуство - тврди Ступар.

Уочи почетка Мундијала Ступар је био домаћин “орловима” на вечери у свом ресторану у Берлину.

- То ми је посебно драго. И сам сам носио дрес репрезентације и сваки контакт ми је драг, тако да ми је то била и нека врста обавезе. Уосталом, на клупи Србије сједе моји некадашњи саиграчи Ненад Перуничић и Недељко Јовановић. Били су у ресторану који држим заједно са некадашњим саиграчем Синишом Павловићем, тако да то нисам сам урадио. Видјели смо да су добри момци и да се одлично друже и ван терена - истакао је Ступар.

Фаворити су до сада углавном оправдали улогу.

- Њемачка је подбацила ремијем са Русијом. Французи су још у трећој брзини и они су за мене фаворит за титулу. Имају много резерве и тек очекујем да заиграју пуном снагом. Ту су још Данска, Шпанија и Шведска, па и Њемачка. Ипак је ово турнирски систем, гдје најјаче адуте сви чувају за крај. Хрвати су ме пријатно изненадили. Дошли су подмлађени, без неколико повријеђених играча, али настављају континуитет сјајних игара - каже Ступар.

Поклони за Борац

Без обзира на то што више не живи у Бањалуци Ступар није заборавио средину у којој је поникао. Заједно са још једним бившим рукометашем Борца Владимиром Врањешем донио је у клуб скроман поклон.

- Није то ништа посебно, нити ту сад треба нека идеја и иницијатива. Борац је наш клуб и увијек је на првом мјесту. Радо помажем омладински погон, као и сам клуб, онолико колико могу и на начин на који могу. Овога пута са Владом, други пут можда и са неким другим бившим саиграчем и очекујем да се и остали укључе и дају подршку - прокоментарисао је Ступар овај потез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана