Голман Шведске спустио ролетну за нови пораз Србије

Срна
Голман Шведске спустио ролетну за нови пораз Србије

Рукометаши Србије доживели су нови пораз на ЕУРО 2018, боља од "Орлова" у Сплиту била је и Шведска – 30:25 (16:10).

Србија је као и у првом мечу са Хрватском играла слабо у одбрани у првом полувременум, Швеђани су лако пробијали дефанзивну линију, а имали су и сјајног Апелгрена на голу, па су са 4:3 експресно стигли до 8:3 послије првих десет минута, и ту предност су задржали до паузе.

У другом дијелу су "Орлови" заиграли брже у нападу, успијевали су да парирају Швеђанима, притом је и Цупара одлично бранио, али су рукометаши Србије пропустали кључне шансе за повратак у меч.

Головима Илића и Ђорђића Србија смањује на 23:21 пред посљедњих десет минута, али Апелгрен брани зицер Ненадићу у прилици "Орлова" за -1. Ривал то сурово кажњава са две брзе контре и 26:22.

Нову прилику да се врате у живот наши играчи добијају неколико минута касније, двојица Швеђана су искључења у року од осам секунди при 26:23. Међутим, Ђорђић прави фаул у нападу са два играча више, док с друге стране Скандинавци успијевају да створе "вишак" и голом Толбринга стављају тачку на меч.

"Орлове" је у нападу предводио Немања Илић са пет голова, Петар Ненадић је постигао четири, док су по три додали Жарко Шешум и Бојан Бељански. На голу је за разлику од меча са Хрватском сјајан био Владимир Цупара са 16 одбрана, али то није много помогло јер су Швеђани имали скоро 50 шутева.

С друге стране, "викинге" је у нападу носио Албин Лагергрен са пет голова из исто толико шутева, док су по четири дали Никлас Екберг, Јохан Јакобсон и Лукас Нилсон. Ипак, играч утакмице био је голман Микаел Апелгрен са 19 одбрана, од чега су најмање пет били зицери.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана