Fudbaleri Srbije počeli pripreme za mečeve u petak i ponedjeljak

Agencije
Fudbaleri Srbije počeli pripreme za mečeve u petak i ponedjeljak

Stara Pazova - S ciljem da bar donekle sačuvaju obraz i ukoliko je moguće naprave solidnu bazu za iduće kvalifikacije, kada će pokušati da odu na Mundijal u Rusiju 2018. godine, fudbaleri Srbije okupili su se u Staroj Pazovi i počeli pripreme za dva meča koja ih očekuju.

"Orlove" u petak očekuje kvalifikacioni duel za Evropsko prvenstvo protiv Jermenije, dok u ponedjeljak igraju u Bordou prijateljski meč protiv domaćina Evra 2016. godine Francuske. Biće to i posljednji odlazak fudbalera Srbije bar za neko vrijeme, jer realnih šansi za nastup u zemlji Gala idućeg ljeta odavno nema, a samo su potvrđene odlukom Suda za sportsku arbitražu da je Srbija isključivi krivac za prekid meča protiv Albanije, te je ostala bez tri boda, koja su dodijeljena Albancima. Epilog svega je minus dva boda iza imena Srbije u kvalifikacionoj grupi I. Iako meč nema poseban rezultatski značaj, "orlovi" bi morali ozbiljno da shvate meč protiv Jermena, koji su ih sa 0:0 u Jerevanu i nasjekli u prvom kolu, da ne bi postali prva reprezentacija u istoriji koja je završila kvalifikacije sa negativnim brojem bodova. Zbog toga je pomalo i delikatna situacija u kojoj su šansu dobili debitanti Uroš Spajić, Marko Petković, Darko Brašanac i Miloš Kosanović, ali oni su, bez obzira na sve, odlučni da pokažu da nisu uzalud dobili poziv.

- Motiva ne sme da manjka, svi znamo koliko je važno da državu predstavimo u najboljem mogućem svetlu - rekao je Spajić.

Desni bek Crvene zvezde Marko Petković nada se da će dobiti šansu i ističe da se neće predavati bez obzira na situaciju.

- Potrudićemo se da ne uđemo u istoriju kao najgora selekcija. Izuzetno mi je drago i velika mi je čast što ću učiti od Branislava Ivanovića, Aleksandra Kolarova, Nemanje Matića i ostalih - rekao je Petković.

Mitrović

Napadaču Njukasla Aleksandru Mitroviću nije krenulo baš najbolje u Engleskoj, ali je on na okupljanje došao vidno raspoložen i sa majicom koja nagovještava da nije izgubio smisao za humor.

Tužni jubilej

Srbiji će kvalifikacioni meč protiv Jermenije, koji se igra u Novom Sadu biti 100. koji igra kao samostalna država. Utakmica će se igrati bez prisustva publike zbog kazne UEFA, pa će ovaj mali jubilej bez obzira na ishod proteći u tužnoj atmosferi pred praznim tribinama "Karađorđa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana