Fudbaler Crvene zvezde Luis Ibanjez: Biće teško, ali možemo u elitu

Agencije
Fudbaler Crvene zvezde Luis Ibanjez: Biće teško, ali možemo u elitu

Beograd - Navijači Crvene zvezde uveliko prave planove za ljeto u nadi da će njihov tim uspjeti da izbori nastup u Ligi šampiona. Igrači ne dozvoljavaju da ih ponese euforija, a jedan od najboljih Luis Ibanjez upozorava da treba da idu korak po korak.

"Crveno-bijele" prvo očekuje utakmica sa Mladosti iz Lučana, potom "vječiti" derbi pa bi onda kroz plej-of trebalo da ovjere šampionsku titulu.

- Mislimo samo na prvo proljećno kolo i meč protiv Mladosti. Znamo koliko je derbi bitna utakmica, Partizan je naš najveći rival i samim tim ta utakmica je najvažnija u prvenstvu. Što se tiče ljeta, nadam se da ćemo biti prvaci države i da ćemo se uspjeti kvalifikovati u Ligu šampiona. Igrao sam dva puta u elitnom takmičenju i znam da neće biti lako. Protivnici su teški, ali daćemo sve od sebe i bio bih zadovoljan kada bismo se plasirali makar u Ligu Evrope - rekao je Ibanjez.

Trener Miodrag Božović na Kipru ima kompletan tim na raspolaganju, jer se od povrede oporavio desni bek Marko Petković.

- Najbitnije je da smo svi zdravi i konkurišemo za prijateljske utakmice kako bismo se što bolje uigrali, a kasnije i za zvanične kada počne borba za bodove. Ljetos nisam odradio pripreme sa ekipom i trebalo mi je neko vrijeme da se uklopim i kako bih počeo da pružam dobre partije. Sada je situacija drugačija i očekujem da od prvog susreta budem na nivou - kazao je Ibanjez.

Za razliku od ostalih stranaca, Brazilac nije imao problema u komunikaciji sa saigračima, pošto je godinama igrao za zagrebački Dinamo i tamo naučio jezik.

- Nije mi bilo teško da se prilagodim, jer poznajem jezik, a odlično su me prihvatili i moram priznati da nisam očekivao ovako dobru atmosferu u ekipi pogotovo zbog teške finansijske situacije - dodao je Ibanjez.

Jovanović

Mladi štoper Crvene zvezde Vukašin Jovanović priključio se pripremama ekipe na Kipru, jer mu je propao transfer u Zenit. Stameni defanzivac prvo je pregovarao sa Bordoom da bi zatim ruski klub pokazao veliku želju da ga dovede u svoje redove, ali je na kraju svjetski šampion iz Novog Zelanda ostao u Ljutice Bogdana 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana